h

Nieuws uit 2015

28 december 2015

Milieuzone in Rotterdam: hoe nu verder?

De Rotterdamse SP-fractie steunde het college bij het invoeren van een Rotterdamse milieuzone voor personenauto's. De landelijke fractie stemde een week geleden voor een VVD-voorstel om de milieuzones uit de wegenverkeerswet te schrappen. Daar kregen we veel vragen over. Is dat niet in tegenspraak met elkaar? En wat betekent dat voor de milieuzone in Rotterdam?

Lees verder
17 december 2015

SP: Eindelijk ‘Kendoe’ voor vluchtelingen

Foto: SP / www.rotterdam.nl

Wethouder Schneider komt op zo kort mogelijke termijn, in de eerste twee weken van januari, met een plan van aanpak met maatregelen voor de opvang, huisvesting en integratie van vluchtelingen in Rotterdam. Het voorstel #Kendoe voor Vluchtelingen van SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn werd vandaag door de gemeenteraad aangenomen.

Lees verder
16 december 2015

Bijzondere bijstand als lening; van de regen in de drup

Vanaf het voorjaar van 2016 gaat er een versobering van de bijzondere bijstand komen in Rotterdam. Een aantal zaken die eerst wel door Rotterdammers met een dunne portemonnee kon worden aangevraagd vervalt. Dat is niet best, in een stad waar 1 op de 4 kinderen in armoede opgroeit. De SP komt aanstaande donderdag met twee moties om dit beleid enigszins te verzachten.

Lees verder
14 december 2015

Meten luchtkwaliteit in IJsselmonde van start

Vorige week zijn de eerste buisjes opgehangen die de luchtkwaliteit op plekken met veel verkeer in IJsselmonde gaan meten. Gebiedscommissielid en initiatiefnemer van de metingen, Ger Giessen, hing de eerste buisjes op.

Lees verder
10 december 2015

Rotterdam brengt licht in Gaza

Met een gift groot € 15.000 van Rotterdam voor Gaza heeft het Dar Essalam ziekenhuis zijn eerste zonnepanelen geplaatst op het gebouw. De eerste fase van een ambitieus zonnecollectoren project,vlakbij het Palestijnse vluchtelingenkamp in Khan Younis.  Om zo niet meer afhankelijk te zijn van de falende elektriciteitsvoorziening of de peperdure diesel aggregaten. De SP-Rotterdam is een van de initiatiefnemers van Rotterdam voor Gaza.

Lees verder
9 december 2015

Querien Velter overhandigt Groene Vogel aan Carnissetuin

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Vandaag overhandigde SP-raadslid Querien Velter de Groene Vogel aan de vrijwilligers van de Carnissetuin. Zij krijgen deze jaarlijkse prijs omdat de tuin en educatief paradijsje vormde voor jong en oud op Zuid.

Lees verder

Pagina's

U bent hier