h

Nieuws uit 2014

30 december 2014

Interview met Leo de Kleijn: 'Een stad voor alle Rotterdammers'

Foto: Rinus Legen / SP Rotterdam

SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn steekt fel van wal: ‘Ik wil een stad voor álle Rotterdammers. Niet alleen voor de ‘succesvollen’ zoals dit stadsbestuur het het liefste ziet. Daarom ga ik graag de strijd aan tegen armoede in onze stad. Niet door alle armen de stad uit te jagen, maar door mensen aan het werk te helpen en ze de ondersteuning te geven die nodig is. Dit college laat een grote groep Rotterdammers volledig in de steek.’

Lees verder
30 december 2014

In memoriam: Aren Langejan

Dinsdag werd Aren Langejan begraven na een mooie dienst in de Oude Kerk in Charlois. Deze 84-jarige ex-schoolmeester was een bijzonder erudiet en goed mens. Hoewel hij het zelf goed had kwam hij een leven lang op voor de kwetsbaren, vreemdelingen en armen in onze stad Rotterdam en daarbuiten (Botswana). Jarenlang actief voor de Pauluskerk en de laatste tien jaar voor de SP, in de kerngroep Charlois.

Lees verder
19 december 2014

Ledenvergadering: meer durven, meer doen

Foto: SP

Hoe zorgen we dat niemand meer om de SP heen kan, zodat we Rotterdam en Nederland echt socialer kunnen maken? Daarover ging het gisteren op de laatste ledenvergadering van 2014. De leden bespraken in groepen het afdelingsplan voor de komende twee jaar.

Lees verder
18 december 2014

Monitoren energieprestaties corporaties gewaarborgd

Vandaag stemde een meerderheid voor de motie van de SP om te zorgen dat de woningbouwcorporaties vanaf komend jaar rapporteren over hun energieprestaties. Goed nieuws voor huurders: op deze manier kan er gecontroleerd worden of corporaties zich aan de gemaakte prestatieafspraken houden.

Lees verder
18 december 2014

Sociale Dienst in de wijk

Een jarenlange wens van de Rotterdamse SP fractie is uitgekomen. De gemeenteraad van Rotterdam heeft een SP-motie aangenomen waardoor klantmanagers van de Sociale Dienst in de wijken moeten werken en daar moeten samenwerken met bestaande instanties zoals de kredietbank, maatschappelijk werk en WMO medewerkers.

Lees verder
18 december 2014

SP zorgt voor bemiddeling in conflict Fort

Foto: SP

De gemeenteraad van Rotterdam heeft een SP- motie tot bemiddeling in het conflict rond het Fort aan den Hoek aangenomen. De motie van de SP zorgt ervoor dat het college aanstuurt op bemiddeling tussen beide partijen.Hiertoe zal de Provincie een bemiddelaar voorstellen. De SP is van mening dat het college actie moet ondernemen om de huurder en exploitant nader tot elkaar te krijgen. Dit is in het belang van de vele betrokken Hoekse vrijwilligers, het Fort en de museale collectie.

Lees verder

Pagina's

U bent hier