h

Nieuws uit 2020

18 december 2020

Succes: definitief geen sloop in de Fazantstraat en Vogelbuurt

Foto: SP Rotterdam

Tijdens de raadsvergadering van 17 december is er gestemd over de plannen voor de Fazantstraat en de Vogelbuurt. De sloopplannen zijn definitief van de baan na verzet van bewoners. Tijdelijk raadslid Kees Jonker benadrukte nog eens de absurditeit van de sloopplannen tegen wethouder Kurvers: 'De aankondiging van uw hoogst verwerpelijke sloopplan heeft veel leed veroorzaakt in de Fazantstraat. Overbodig leed. De bewoners wisten met hun verhalen duidelijk te maken waarom uw sloopplan regelrechte flauwekul was.'

Lees verder
18 december 2020

De SP is en blijft tegen de Rotterdamwet

Foto: SP Rotterdam

Gisteren op 17 december is er in de raad gesproken en besloten over een wijziging van de Rotterdamwet. De SP is en blijft tegen de Rotterdamwet. Het is een onzinnig instrument dat mensen die een laag inkomen hebben gelijkstelt aan problemen; een instrument dat veel geld kost en bijzonder weinig oplevert. Lees hier de bijdrage van tijdelijk SP raadslid Kees Jonker over de Rotterdamwet.

Lees verder
15 december 2020

Fazantstraat/Vogelbuurt bulldozert sloopplan Kurvers naar de gallemiezen

Foto: SP Rotterdam

De sloop van 216 woningen in de Fazantstraat en de Vogelbuurt is van de baan na protesten van bewoners. Morgen gaat de gemeenteraad verder praten over alternatieven in samenspraak met bewoners. De Rotterdamse woonvisie deugt niet. Langzaam maar zeker komen andere partijen er achter dat de sloopwoede van dit college schadelijk is voor Rotterdam. De bewoners van de Vogelbuurt zijn in opstand gekomen en hebben strijdvaardig protest gevoerd. Gefeliciteerd aan de bewoners van de Fazantstraat en de Vogelbuurt.

Lees verder
10 december 2020

Bewoners Fazantstraat en Vogelbuurt spreken zich uit tegen de sloopplannen

Foto: SP Rotterdam

Gisteren tijdens de commissievergadering van Bouwen, Wonen en Buitenruimte hebben 18 bewoners zich uitgesproken tegen de sloopplannen met de Fazantstraat en Vogelbuurt. Alle 18 insprekers zijn unaniem tegen de sloopplannen van wethouder Kurvers. De bewoners hebben gesproken en voor de SP is het duidelijk: Slopen is bezopen!

Lees verder
7 december 2020

Bewoners Pompenburg in verzet tegen sloop

Foto: SP Rotterdam

Op 6 december ondersteunde de SP de bewoners van de Pompenburg/Doelstraat flat in hun verzet tegen de sloop van het gebouw. Al langer waren de bewoners op de hoogte van mogelijke sloopplannen. Toen recentelijk de gemeente had aangegeven achter de sloopplannen te staan, waren veel bewoners teleurgesteld en daarom hebben zij besloten in verzet te komen. Gisteren was de eerste bijeenkomst met zo’n 40 bewoners.

Lees verder
4 december 2020

Een volwaardige kerstuitkering voor gedupeerde ouders in Rotterdam

Foto: SP Rotterdam

Goed nieuws: de 1100 gedupeerden van de toeslagenaffaire in Rotterdam mogen de kerstuitkering van 750 euro volledig behouden. Tijdens de actualiteitenraad van 3 december heeft de wethouder op aandringen van de SP fractie toegezegd dat het college alles in werk stelt om een terugvordering te voorkomen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier