h

Nieuws uit 2019

30 december 2019

Tweebosbuurt houdt zaterdag 4 januari Open Huizen Dag

Foto: Menno Janssen

In de met sloop bedreigde Tweebosbuurt staan inmiddels zo’n 200 sociale huurwoningen leeg. Ondertussen neemt de wachttijd voor een sociale huurwoning toe en wonen jongeren noodgedwongen steeds langer thuis. Daarom organiseert de Tweebosbuurt samen met de SP op zaterdag 4 januari 2020 een open huizen dag. Tussen 12.00 en 15.00 uur zijn woningzoekenden welkom in de buurt om de beschikbare woningen van Tweebossers te bekijken.

Lees verder
24 december 2019

Wij zijn hem niet vergeten

Foto: SP Rotterdam

Het zal je maar overkomen. In 2015 nog genomineerd voor Rotterdammer van het jaar en nu moet je je huis uit. Dit overkomt Gerard Bijlsma (82) uit de Tweebosbuurt.

Lees verder
11 december 2019

De Rotterdamse Daniël

Foto: Immigratie- en Naturalisatiedienst

Zeer veel terechte ophef recent over de 19-jarige Daniël, die bij het aanvragen van een paspoort voor zijn opleiding erachter kwam dat hij geen recht had op het Nederlanderschap. Hij werd door de IND prompt in detentie gezet in afwachting van uitzetting naar de Dominicaanse Republiek, een land waar hij nooit geweest was. Daniël is in Nederland geboren en opgegroeid. Dit is op geen enkele manier goed te praten, de collectieve verontwaardiging was dan ook groot. Daniël is vrijgelaten, de maatschappelijke rust is teruggekeerd, maar het probleem blijft bestaan. Het is wachten op de volgende 'Daniël'.

Lees verder
11 december 2019

Warmtebedrijf in rook op

Foto: SP Rotterdam

“Het wordt steeds gekker met het Warmtebedrijf, zegt SP Rotterdam raadscommissielid Pieter Schol, “nu weten we niet eens of we 15 of 30 miljoen moeten bijstorten.” De verwarring rond het Warmtebedrijf wordt steeds groter nu blijkt dat de Provincie Zuid Holland zegt van niets te weten dat zij voor de helft van de kosten moeten opdraaien. Verantwoordelijk wethouder Van Gils moet nu zelfs dreigen met de rechter om die 15 miljoen van de provincie los te krijgen. Terwijl hij eerder de Raad heeft verteld dat de Provincie zeker zou mee betalen. Donderdag 12 december wordt in de gemeenteraad het voorstel met betrekking tot de liquiditeit van het Warmtebedrijf besproken.

Lees verder
4 december 2019

Feyenoord City nog helemaal niet zeker

Foto: OMA

'Ik heb werkelijk geen idee of we nu met 2-0 voorstaan of met 2-0 achter’, verzuchtte SP Rotterdam burgerlid Pieter Schol tijdens de commissievergadering van 3 december over Feyenoord City. Wethouder Van Gils kon geen antwoord geven hoe ver de financiering is van het nieuwe stadion. En het werd nog erger toen ook nog eens duidelijk werd dat de wethouder geen garantie kon geven aan Feyenoord dat de club ieder jaar minimaal 25 miljoen zou krijgen uit het stadion. Een eis die Feyenoord onlangs nog neerlegde. Daardoor komt de bouw van het stadion in gevaar en daarmee de hele gebiedsontwikkeling. Precies waar de Rotterdamse SP fractie al bang voor was.

Lees verder
29 november 2019

SP Rotterdam dient vragen in over sluiting Speeltuin Wielewaal

Foto: Querien

Onlangs vernam de Rotterdamse SP fractie het nieuws dat de jaarlijkse subsidie vanuit Sport en Cultuur voor de Speeltuin Wielewaal is stopgezet met het oog op de aanstaande herontwikkeling. Het stoppen van deze subsidie is voor de gemeente Rotterdam reden om de bruikleenovereenkomst met de Speeltuin Wielewaal niet te verlengen. Hiermee houdt per 31 december 2019 de speeltuin feitelijk op te bestaan. De Rotterdamse SP fractie heeft inmiddels vragen ingediend bij wethouder Bas Kurvers.

Lees verder

Pagina's

U bent hier