h

Nieuws uit 2021

23 december 2021

Hardvochtig Rotterdams bijstandsbeleid fel bekritiseerd

Foto: SP Rotterdam

Het moet afgelopen zijn met het hardvochtig bijstandsbeleid in Rotterdam. Op woensdag 22 december hebben vijf insprekers duidelijk gemaakt dat het beleid op basis van vertrouwen moet. Drie maanden geleden is het zwartboek overhandigd aan de wethouder voor het Stadhuis. Nu hebben gedupeerden de raadsleden toegesproken in het Stadhuis. De SP zal in de gemeenteraad naar aanleiding van de krachtige inspreekbijdrages en het zwartboek voorstellen indienen om het bijstandsbeleid menswaardig te maken.

Lees verder
17 december 2021

SP is faliekant tegen gas- en oliewinning

Foto: OpenStreetMap

De SP is faliekant tegen de winning van olie en gas in Rotterdam en elders. We zijn zeer ongerust over de negatieve gevolgen en vinden het onacceptabel dat de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) de wens heeft om in Rotterdam olie te winnen. Aan de ene kant verkoopt de NAM binnenkort alle gas- en olievelden, aan de andere kant starten ze nu opeens op meerdere plekken met olie- en gaswinning, waaronder dus Rotterdam-Zuid. SP Kamerlid Sandra Beckerman heeft vandaag Kamervragen ingediend over de plannen van de NAM en de gevolgen hiervan voor onder andere de bodemdaling en afvalwaterinjectie.

Lees verder
13 december 2021

Pompenburgers blijven strijdbaar tegen sloop

Foto: SP Rotterdam

Bewoners van de Pompenburgflat blijven strijdbaar nadat de gemeenteraad twee maanden geleden de 'Nota van uitgangspunten RISE' heeft aangenomen. Afgelopen zondag 12 december kwamen de Pompenburgers weer bij elkaar. De realisering van het megalomane bouwproject RISE en sloop van de Pompenburgflat zijn nog ver weg. Pompenburgers blijven samenkomen, om de laatste ontwikkelingen en vervolgplannen te bespreken en om elkaar te ondersteunen.

Lees verder
8 december 2021

Weg met Rotterdamse 'kliklijn uitkeringsfraude'!

Foto: SP Rotterdam

Het aantal kliklijnen voor het melden van uitkeringsfraude in Nederland neemt toe. Recentelijk heeft BNR Nieuwsradio hier aandacht aan besteed naar aanleiding van een onderzoek. De SP Rotterdam wil dat Rotterdam stopt met de kliklijn ‘fraude-uitkering'. Uitkeringsgerechtigden worden namelijk eruit gepikt en gestigmatiseerd door deze kliklijnen. De kliklijnen blijken niet eens te werken en alleen wantrouwen te voeden. Op donderdag 9 december gaat Aart van Zevenbergen in debat met de wethouder hierover. 

Lees verder
7 december 2021

Nieuwe omgevingsvisie funest voor Rotterdammers

Foto: SP Rotterdam

Op 2 december heeft de gemeenteraad de nieuwe omgevingsvisie ‘De Veranderstad, werken aan een wereldstad voor iedereen’ vastgesteld. Helaas constateert de Rotterdamse SP-fractie dat deze omgevingsvisie niet voor iedereen gaat werken, maar vooral bedoeld is voor rijke mensen. Daarom heeft fractievoorzitter Aart van Zevenbergen tegen deze omgevingsvisie gestemd.

Lees verder
25 november 2021

Begrotingsbehandeling 2022: Rotterdam komt in opstand!

Foto: SP Rotterdam

Op 9 en 11 november is de Begroting 2022 en de woonvisie besproken in de gemeenteraad. De Rotterdamse SP-fractie heeft zich uitgesproken tegen de asociale verpanding van onze stad. Met onze inbreng en voorstellen hebben we duidelijk gemaakt dat Rotterdam niet op oude voet door kan gaan. Steeds meer Rotterdammers komen in opstand voor een inclusieve, duurzame en sociale stad.

Lees verder

Pagina's

U bent hier