h

Nieuws uit 2007

25 december 2007

Een rood 2008 gewenst!

Wat zijn uw goede voornemens voor 2008? Ons voornemen is: hard aan de slag blijven voor de Rotterdammer, voor leefbare, gemengde wijken. Voor een stad die schoon, groen en veilig is voor iedereen. Een stad waar jong en oud samenleeft, zonder armoede. Voor echte zeggenschap voor de Rotterdammers. Tegen Blunderputten en andere geldverspilling. Tegen het uitkleden van de thuiszorg en de sloop van betaalbare woningen. Kortom, hard aan de slag tegen slechte plannen van het gemeentebestuur en het kabinet.

Lees verder
25 december 2007

SP Prins Alexander deelt kerstkaart uit

Gisteren en afgelopen vrijdag heeft de SP Prins Alexander haar jaarlijkse kerstkaart uitgedeeld aan bewoners van de deelgemeente. Zo'n 750 kaarten werden uitgedeeld in drie verschillende winkelcentra. Met het uitdelen van de kerstkaart zette stripheld Tommie Tomaat zijn eerste schreden in de deelgemeente.

Lees verder
24 december 2007

Slopen is bezopen, zeggen de Crooswijkse ramen

Bewoners van een groot deel van Nieuw Crooswijk kregen vandaag een raamposter met de tekst 'Slopen? Bezopen!' in de bus, samen met een pamflet waarin staat wat de SP vindt van het PvdA-besluit om door te gaan met de sloop van de wijk. Ook in Vreewijk en in andere bedreigde wijken in de stad hangen de posters achter veel ramen.

Lees verder
22 december 2007

'Projectontwikkelaars voor PvdA belangrijker dan Crooswijkers'

Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad besloten dat honderden betaalbare woningen tussen de Kerkhoflaan, Paradijslaan en Rusthoflaan gesloopt moeten worden - waaronder het monumentale Reserveboezem III, ontworpen door Granpré Molière. De PvdA gaf de doorslag in die beslissing. Daarmee maakt die partij duidelijk dat ze er niet voor de bewoners is, maar voor de projectontwikkelaars, vindt de SP. De SP zal het verzet van bewoners tegen sloop in Nieuw Crooswijk blijven steunen.

Lees verder
21 december 2007

Kolencentrale maakt Rotterdams klimaatplan ongeloofwaardig

De nieuwe kolencentrale van Electrabel op de Maasvlakte leidt er volgens de SP toe dat het Rotterdam Climate Initiative, dat de CO2-uitstoot in Rotterdam sterk wil terugdringen, volstrekt ongeloofwaardig wordt. De kolencentrale gaat zo'n 10 megaton extra CO2 uitstoten en de technische ontwikkelingen die worden beloofd om dat op te vangen zijn verre van zeker, vindt SP-raadslid Leo de Kleijn: we zouden beter kunnen kiezen voor energiebesparing en duurzame energie. De SP stemde daarom donderdagavond in de gemeenteraad tegen de nieuwe centrale; PvdA, CDA en VVD stemden voor.

Lees verder
21 december 2007

Huisbezoeken: 'Stadsbestuur blijft grondrechten met voeten treden'

Veel aanbevelingen van de Rotterdamse ombudsman over huisbezoeken zijn door het stadsbestuur overgenomen. Het Rotterdamse stadsbestuur heeft ondanks grote weerstand en veel bravoure, moeten toegeven dat de Rotterdamse ombudsman en de SP op belangrijke punten gelijk hadden. Maar het stadsbestuur gaat volgens SP-fractievoorzitter Theo Cornelissen niet ver genoeg. Drie moties van SP en D66 kregen onvoldoende steun. Daardoor blijft het college de grondrechten van mensen met voeten treden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier