h

Nieuws van de afdeling

13 september 2019

Onthulling: een drie jaar oud bod van Havensteder

Foto: kjonker.blogspot.nl / houdtzicht

Dezer maanden vinden achter gesloten deuren de onderhandelingen plaats voor de zogenoemde prestatieafspraken 2020/2021. De gemeente Rotterdam, de woningcorporaties en hun 'officieel erkende' huurdersorganisaties bespreken welke volkshuisvestelijke prestaties er voor de komende twee jaren zullen worden afgesproken. Zo moet men bijvoorbeeld tot overeenstemming komen over welke nieuwe sloopplannen ontwikkeld worden. Welke woningen in de uitverkoop gaan. Van welke goedkope woningen de huren met honderden euro’s omhoog gaan, als ze leegkomen. Of de jaarlijkse huurverhoging weer maximaal wordt. En nog veel meer zaken, die de huurders aan gaan. 

Lees verder
11 september 2019

Tweebosbuurt blijft strijdbaar ook na de uitspraak

Foto: Fatih Hijnen

In de Tweebosbuurt werd gisteren een bijeenkomst georganiseerd door de bewoners naar aanleiding van de uitspraak van de rechter vorige week donderdag. SP Rotterdam was aanwezig bij de bijeenkomst.

Lees verder
6 september 2019

Breaking: Openbaarmaking geheim bod van Havensteder

Foto: Serge Cariou / kjonker.blogspot.nl

Havensteders geheime bieding voor de prestatieafspraken 2017 ligt binnenkort op straat. Het van 2016 daterende document kreeg op 9 mei jongstleden het etiket geheim opgeplakt. Dat was de uitkomst van een door ‘de echte corporatie-onderzoeker’ Kees Jonker aangespannen WOB-procedure, waarin ook - tevergeefs - om openbaarmaking van Havensteders biedingen 2018 en 2019 is gevraagd. 

Lees verder
6 september 2019

SP Rotterdam woedend over uitspraak rechter inzake Tweebosbuurt

Helaas voor de bewoners heeft de Rechter na een marginale toets een uitspraak gedaan die het grootkapitaal steunt.
Wat de SP betreft sterkt het ons in de overtuiging dat de rechterlijke macht de burgers niet meer beschermt tegen de hebzuchtige overheid. In Rotterdam zijn beleggers en projectontwikkelaars aan de macht.

Lees verder
3 september 2019

Loon directeur Havensteder daalt met vijf mille! Gossie...

Foto: Serge Cariou / kjonker.blogspot.nl

Het salaris van directeur Hedy van den Berk van Havensteder is vorig jaar met vijfduizend euro omlaag gegaan. 

Lees verder
3 september 2019

Zorgwekkende ontwikkelingen Thuiszorgbedrijf Naborgh

Foto: Luc Schol / SP Rotterdam

In recente berichtgeving over het thuiszorgbedrijf ‘Thuiszorg Naborgh’ valt te lezen dat er ernstige tekortkomingen zijn geconstateerd in het functioneren van dit bedrijf. Blijkbaar zijn er medische handelingen verricht door onvoldoende of niet daarvoor opgeleid personeel. De Rotterdamse SP fractie heeft inmiddels raadsvragen gesteld aan de wethouder.

Lees verder

Pagina's

U bent hier