h

Nieuws van de afdeling

11 december 2017

SP samen met huurders in actie tegen schimmelhuizen

Foto: SP

De SP slaat landelijk en lokaal de handen ineen voor gezonde en goed onderhouden huurwoningen. Tweede Kamerlid Sandra Beckerman wil dat huurders een afdwingbaar recht krijgen zodat schimmel wordt aangepakt. Daarnaast zal ze in de Tweede Kamer pleiten voor een landelijk actieplan tegen schimmelwoningen. Op tientallen plaatsen in ons land komen huurders al in opstand tegen ongezonde woningen, gesteund door de SP. Ook in Rotterdam hebben veel huurders last van schimmel in hun huizen.

Lees verder
6 december 2017

Discussieavond: Hoe stoppen we GenX?

Foto: Joshua Vasilda

Donderdag 14 december organiseert de SP een discussieavond over de risico’s van de chemische industrie voor de leefomgeving. SP-Tweede Kamerlid Cem Lacin gaat in gesprek met bewoners en deskundigen. Wat zijn de gevolgen van de lozing van GenX voor de omgeving en de gezondheid? Welke stoffen worden er nog meer aangetroffen in het drinkwater en hoe kan dit milieuprobleem worden opgelost?

Lees verder
5 december 2017

SP: betaal salarissen stakende leraren door

De Rotterdamse leraren die op 12 december gaan staken voor meer salaris en minder werkdruk worden niet doorbetaald. Dat maakten de Rotterdamse schoolbesturen vorige week bekend. De SP vindt het schandalig dat op deze manier leraren worden ontmoedigd om voor hun rechten op te komen.
Update: soms komt het goede nieuws sneller dan gedacht. De leraren krijgen alsnog doorbetaald. We hebben het debatverzoek ingetrokken.

Lees verder
4 december 2017

Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt in de race voor Rooie Reusprijs 2018

Foto: Stichting ROS

De twee drijvende krachten achter het Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt (ROS), Conny van den Broek en Theo Miltenburg zijn genomineerd voor de Rooie Reusprijs 2018.

Lees verder
27 november 2017

500 krabbels tegen herindeling Hoeksewaard

Foto: SP

Uit de regio - Vijfhonderd zienswijzes tegen de herindeling van de Hoekse Waard leverde SP'er Riene Verburg afgelopen vrijdag in bij de griffie van de Tweede Kamer. Binnenkort valt daar het besluit of Binnenmaas, Oud-Beijerland, Cromstrijen, Korendijk en Strijen zelfstandig blijven of opgaan in een grote fusiegemeente.

Lees verder
27 november 2017

Campagnebijeenkomsten/ Deelname gebiedscommissies

In maart zijn er weer verkiezingen in Rotterdam. Voor de gemeenteraad, maar ook voor gebiedscommissies en wijkraden. Deze week zijn er bijeenkomsten in verschillende wijken over de aanstaande verkiezingen, onze deelname en de campagne. Kijk op https://rotterdam.sp.nl/agenda of en waar de bijeenkomst in jouw wijk is. Staat jouw wijk er niet tussen? Neem dan snel contact op met rotterdam@sp.nl.

Lees verder

Pagina's

U bent hier