h

Nieuws van de afdeling

31 mei 2024

Stop de afbraak van het OV in Rotterdam!

Foto: SP Rotterdam

Het is tijd om te luisteren naar de gebruikers en te zorgen voor een openbaar vervoer dat écht voor iedereen toegankelijk is, schreef ons burgerraadslid Just Hovens Greve woensdag 29 mei in het AD.

Lees verder
29 april 2024

SP dient vragen in over brandgevaar flexwoningen en verbouwingen

Foto: Public Domain

Er is groter brandgevaar bij flexwoningen en verduurzaming, volgens berichtgeving in het AD. In het artikel waarschuwt het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) en de brandweer voor een groter gevaar op snelle en onvoorspelbare woningbranden bij nieuwe fabrieks- en flexwoningen. Ook de verduurzaming van bestaande huizen levert extra risico’s op, volgens de brandweer en het NIPV. De Rotterdamse SP fractie heeft vragen gesteld over de brandveiligheid van flexwoningen en verbouwingen en stelt de wenselijkheid van flexwoningen ter discussie.

Lees verder
26 april 2024

Succes: Definitief Ontwerp Hofbogenpark!

Foto: SP Rotterdam

De Hofbogenpark: Een 2 kilometer lang park met veel groen. Rotterdammers hebben er lang op moeten wachten. Eindelijk wordt er weer een stap gezet voor de komst van het Hofbogenpark. Tijdens de commissievergadering van 17 april is het definitieve ontwerp van het Hofbogenpark besproken.

Lees verder
23 april 2024

Beter OV in Rotterdam. Jouw stem telt.

Foto: SP Rotterdam

Trams die zijn ingekort, afgeschaalde dienstregelingen en bushaltes die verdwijnen. Het OV in Rotterdam wordt steeds minder fijnmazig en minder aantrekkelijk. In mei worden de vervoersplannen 'Openbaar Vervoer voor 2025' besproken in de gemeenteraad. Omdat besluiten nu vaak worden genomen op basis van vage modelberekeningen, wil de SP graag horen wat er volgens bewoners, ondernemers en OV-gebruikers beter moet in het Rotterdamse OV.

Lees verder
22 april 2024

Bewoners Tarwebuurt stoppen sloop door er letterlijk een stok(brood) voor te steken

Foto: SP Rotterdam

Bewoners van de Tarwebuurt hebben vandaag een poging gewaagd om de sloopplannen te stoppen door er een stok voor te steken. Letterlijk met stokbrood! Want tijdens de bijeenkomst van vandaag, georganiseerd door de gemeente en woningcorporatie Woonstad, waren bewoners aanwezig met harde stokbroden uit de Tarwebuurt. Bewoonster Lia Elzinga: ‘Bewoners zijn niet goed gehoord over wel of geen sloop. Nu geeft Woonstad aan dat ze willen slopen. Er komt geen sloop als het aan ons ligt. De buurt is van ons! Daarom hebben we tijdens de bijeenkomst van vandaag letterlijk een stok voor gestoken. Met verschillende stokbroden!’

Lees verder
19 april 2024

Succes: Bewoners pleisterwoningen dwingen schimmelaanpak af

Foto: SP Rotterdam

Woensdag 17 april hebben huurders van Woonstad ervoor gezorgd dat er een verregaande schimmelaanpak komt. Mohamed el Achkar, bestuurder bij Woonstad, heeft een boekje ontvangen met de eisen van de bewoners en een overzicht van de locaties waar Woonstad pleisters heeft geplakt. Bewoonster Sarah el Koussour: ‘Waarom woont de hoogste baas van Woonstad waarschijnlijk in een woning zonder gebreken en wij huurders niet? Het is een drama dat zoveel bewoners in huizen met zoveel gebreken moeten leven. We hebben structurele oplossingen geëist. Omdat Woonstad niet naar ons wou komen zijn we vandaag naar ‘het hol van de leeuw’ gegaan: het hoofdkantoor van Woonstad. Na deze bijeenkomst kan Woonstad niet meer wegkomen met pleisters plakken.'

Lees verder

Pagina's

U bent hier