h

Nieuws uit 2022

23 december 2022

Sociaal woonparadijs aan de Maas

Foto: SP Rotterdam

Burgerraadslid Emin Başoğlu over Feyenoord City in de commissievergadering van 21 december 2022: 'Al vanaf het begin is Feyenoord City door de SP bekritiseerd. Nu is het project definitief afgelopen. In plaats van een nieuw stadion kan er een sociaal woonparadijs aan de Maas komen' Bekijk hieronder het filmpje!

Lees verder
23 december 2022

SP-leider Lilian Marijnissen komt met Fidan Ekiz naar Rotterdam

Foto: SP Rotterdam

‘De winst van eerlijk delen’-tour komt naar Rotterdam. Op maandag 13 februari gaat Lilian Marijnissen in gesprek met Fidan Ekiz over haar recent verschenen boek 'De winst van eerlijk delen'. Een gesprek over de huidige tijd en de ideeën voor de toekomst. Singer-songwriter Niels Geusebroek (bekend van de hits ‘Take Your Time Girl’ en ‘Year Of Summer’) zorgt live voor de muziek.

Lees verder
23 december 2022

Teken de volkspetitie 'Nationaliseer onze energie'

Foto: SP Rotterdam

Op 17 december weer veel petitie-ondertekenaars op de Afrikaandermarkt voor de volkspetitie. Veelgehoord standpunt: Publieke diensten moeten in publieke handen zijn! Nationaliseer onze energie en verlaag de rekening. Teken de petitie: http://kostenomlaag.sp.nl/volkspetitie

Lees verder
9 december 2022

Buurten in de wijken deel 5: Hoogvliet

Foto: SP Rotterdam

Op maandag 28 november is de Rotterdamse SP fractie langsgegaan in Hoogvliet. Dit bezoek is onderdeel van Buurten in de Wijken. Hiervoor bezoeken wij wijken in Rotterdam om te zien wat er beter kan in de wijk en welke problemen de bewoners in hun dagelijks leven tegenkomen.

Lees verder
6 december 2022

Kosten Omlaag Tour in Rotterdam

Foto: SP Rotterdam

Op vrijdag 2 december kwamen we bij elkaar om samen te bespreken hoe we de energie gaan nationaliseren en de kosten omlaag gaan brengen. Met dank aan Renske Leijten voor deze mooie avond. Veel energie en enthousiasme in Rotterdam voor toekomstige acties! Op 17 december staan we op de Afrikaandermarkt voor de volkspetitie: Nationaliseer onze energie!

Lees verder
17 november 2022

SP vraagt kwijtschelding eerste parkeervergunning voor lage inkomens

Foto: SP Rotterdam

In veel wijken binnen de ring is betaald parkeren al ingevoerd en binnenkort gaat de gemeente dit ook invoeren in Rotterdam Zuid. Daarnaast wordt de tijd van betaald parkeren opgerekt naar 23:00 uur. De SP begrijpt dat buitenruimte schaars is en het openbaar vervoer gestimuleerd moet worden. Aan de andere kant zijn er Rotterdammers met een laag inkomen die hun auto nodig hebben voor hun werk, bijvoorbeeld omdat ze op verschoven uren werken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier