h

Nieuws uit 2010

29 december 2010

Gaza, twee jaar na de bommen

Twee jaar na het begin van de verwoestende aanvallen van Israël op de Gazastrook, herdachten op maandag 27 december ongeveer 200 Nederlanders in Amsterdam de ruim 1400 dodelijke slachtoffers op de Dam in Amsterdam. Onder de deelnemers waren onder meer vertegenwoordigers van het Nederlands Palestina Komitee, Utrecht4Palestine , Een Ander Joods Geluid en Rotterdam voor Gaza.

Lees verder
21 december 2010

SP: Gemeente en stadsregio moeten acties RET-ers steunen

Begin februari gaat het personeel van de RET, het Amsterdamse GVB en de Haagse HTM staken tegen de bezuinigingen en de verplichte aanbesteding van het stadsvervoer. De Rotterdamse SP-fractie roept de directie van de RET, de gemeente en de stadsregio Rotterdam op om de acties van het personeel te steunen. Fractievoorzitter Leo de Kleijn: "Met een bezuiniging van tachtig miljoen euro op het openbaar vervoer in de regio dreigt een enorme kaalslag. De SP wil dat de gemeente Rotterdam en de stadsregio de acties ondersteunen door reizigers en publiek te informeren over de desastreuze gevolgen van het kabinetsbeleid."

Lees verder
18 december 2010

De Wielewaal laat van zich horen

Woonstad Rotterdam en Rotterdam-Charlois zijn van plan om de Wielewaal te vernieuwen. De SP vindt dat dit alleen op een sociale manier kan. Dat betekent een vernieuwing voor en samen met de huidige bewoners van de wijk. Vrijwilligers van de SP enquêteerden begin oktober 185 huishoudens in de Wielewaal.

Lees verder
18 december 2010

Spelen in plaats van zorgen

Afgelopen donderdag werd in de gemeenteraad de nieuwe verordening voor chronisch zieken en gehandicapten behandeld. Er wordt flink bezuinigd en er waren een flink aantal plannen om het de Rotterdammer een stuk moeilijker te maken om aan huishoudelijke zorg, een traplift of een scootmobiel te komen. Josine Strörmann, SP raadslid, had een gloedvol betoog waarin ze duidelijk maakte dat het in een rijk en beschaafd land behoorlijk onfatsoenlijk is om op gehandicapten, ouderen en chronisch zieken te bezuinigen.

Lees verder
16 december 2010

Debat: De Hardwerkende Rotterdammer

Woensdagavond stond Arminius in het teken van de 'Hardwerkende Rotterdammer.' Leo de Kleijn van de SP en Ronald Buijt van Leefbaar Rotterdam gingen hierover met elkaar in debat. Beiden hadden één overeenkomst: werk moet lonen. Het verschil tussen het bijstandsniveau en het minimumloon moet daarom groter worden. Daar hielden de overeenkomsten ook op, want daar waar Leefbaar vindt dat de bijstandsuitkering nog verder naar beneden kan, daar vindt de SP dat het minimumloon omhoog moet.

Lees verder
14 december 2010

In memoriam: Gerard van der Voort

Niet wegkijken maar ingrijpen, aanpakken en mond opendoen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier