h

Nieuws uit 2024

10 juli 2024

Voorjaarsnota 2024

Foto: SP Rotterdam

Voorzitter, Kijk om u heen. Zie de werkende klasse van ruim 100 jaar geleden. Allemaal gelukzoekers met een migratie achtergrond uit Brabant, uit Zeeland, uit de Achterhoek of verder weg uit België, Polen of Italië. De mensen op de graan- of kolenschepen, de stukgoedwerkers en de zakkendragers, de scheepsbouwers met hun klinkhamers. Rotterdam is een stad gebouwd voor en door gelukzoekers en de SP hoopt dat iedereen die hier aanlandt ook hier zijn of haar geluk zal vinden.

Lees verder
1 juli 2024

Keti Koti: Een Viering van Vrijheid

Foto: SP / SP

Gisteren, op 30 juni, was de SP Rotterdam aanwezig bij de jaarlijkse herdenking van het slavernijverleden bij het Slavernijmonument op de Lloydkade. Deze belangrijke herdenking, georganiseerd door de stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst, vindt elk jaar plaats om te reflecteren op de geschiedenis van slavernij en de doorwerking daarvan in onze samenleving.

Lees verder
24 juni 2024

Leden kiezen nieuw afdelingsbestuur

Foto: SP Rotterdam

Tijdens de ledenvergadering van 21 mei hebben de leden in Rotterdam een nieuw afdelingsbestuur gekozen. Het bestuur bestaat nu uit de volgende leden:

Lees verder
19 juni 2024

Huurders Crooswijk voeren actie voor betere woonomstandigheden

Foto: SP Rotterdam

Op 18 juni zijn bewoners uit Crooswijk in actie gekomen om groot onderhoud af te dwingen. Bewoners hebben last van allerlei gebreken zoals slechte ventilatiesystemen, funderingsproblemen, rioollucht en schimmels. De Crooswijkers hebben de krachten gebundeld en willen de nutteloze pleisters van woningcorporatie Havensteder niet meer. 

Lees verder
31 mei 2024

Stop de afbraak van het OV in Rotterdam!

Foto: SP Rotterdam

Het is tijd om te luisteren naar de gebruikers en te zorgen voor een openbaar vervoer dat écht voor iedereen toegankelijk is, schreef ons burgerraadslid Just Hovens Greve woensdag 29 mei in het AD.

Lees verder
29 april 2024

SP dient vragen in over brandgevaar flexwoningen en verbouwingen

Foto: Public Domain

Er is groter brandgevaar bij flexwoningen en verduurzaming, volgens berichtgeving in het AD. In het artikel waarschuwt het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) en de brandweer voor een groter gevaar op snelle en onvoorspelbare woningbranden bij nieuwe fabrieks- en flexwoningen. Ook de verduurzaming van bestaande huizen levert extra risico’s op, volgens de brandweer en het NIPV. De Rotterdamse SP fractie heeft vragen gesteld over de brandveiligheid van flexwoningen en verbouwingen en stelt de wenselijkheid van flexwoningen ter discussie.

Lees verder

Pagina's

U bent hier