h

Flexwoningen: een doekje voor het bloeden

30 juni 2022

Flexwoningen: een doekje voor het bloeden

Foto: SP Rotterdam

Wonen wordt ongewoon gemaakt, terwijl iedereen recht heeft op huisvesting en woonzekerheid. Burgerraadslid Emin Başoğlu: ‘Wat de SP betreft zijn flexwoningen een doekje voor het bloeden. De wond is ontstaan door foutief woonbeleid en zolang de gemeente Rotterdam doorgaat met de Woonvisie en er geen echte oplossingen voor het recht op wonen komen, dan zal deze wond alleen maar groter worden.’

Er zijn veel oude en nieuwe benamingen voor tijdelijke woningen: Flexwoningen, starterswoningen, herstarterswoningen, prefab-woningen, verplaatsbare woningen, Start-R woningen, containerwoningen, schaamcontainer woningen, tiny houses.

Foto: / / Website gemeente Rotterdam

Tijdens de commissievergadering van 29 juni 2022 is het realiseren van dit type woningen besproken. Momenteel is de wethouder bezig met de voorbereidingen voor het plaatsen van deze woningen in verschillende wijken. Wat de SP betreft moeten we niet overgaan tot het normaliseren van tijdelijke woningen.

De gevolgen van de woonvisie zijn zichtbaar: gewone, sociale woningen zijn voor de gewone Rotterdammer niet meer te krijgen: 25 duizend corporatiewoningen zijn namelijk in de afgelopen 20 jaar verdwenen door gemeentebeleid door sloop, verkoop of verhoging van de huur.

Tijdelijke woningen zijn geen oplossing zolang structurele oplossingen vanuit de gemeente en overheid uitblijven. Bekijk het filmpje:

Reactie toevoegen

U bent hier