h

Nieuws uit 2012

24 december 2012

Door weer en wind steun voor de thuiszorg

Afgelopen zaterdag heeft SP Rotterdam handtekeningen opgehaald voor de thuiszorg. Ondanks de stromende regen op de centrummarkt was de steun groot.

Lees verder
21 december 2012

Politieke kermis blijft ook na 2014?

Een krappe meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad koos op donderdag 20 december voor 'stadskwartieren' als de opvolger voor de deelgemeentes. Volgens Leo de Kleijn van de SP-fractie laten PvdA, VVD, CDA en GroenLinks daarmee een unieke kans voorbijgaan om af te komen van de overbodige politieke en bestuurlijke kermis in de stad. En een kans om de zeggenschap over hun eigen buurt en wijk terug te geven aan bewoners.

Lees verder
21 december 2012

Actie voor de voedselbank in de Hoeksche Waard

De SP Hoeksche Waard heeft de afgelopen weken actie gevoerd voor de voedselbank. Samen met vrijwilligers van de voedselbank en de kerken werden in twee weekenden 686 kratten voedsel ingezameld voor de cliënten van de voedselbank.

Lees verder
20 december 2012

SP motie herinvoering formulierenbrigade aangenomen!

De motie van de SP voor herinvoering van de formulierenbrigade is vanavond tijdens de laatste raadsvergadering van 2012 aangenomen. Tijdens deze vergadering werd gesproken over de schuldhulpverlening in Rotterdam. Schulden zijn een bron van vele problemen in deze stad zowel op menselijk als maatschappelijk niveau. De SP-fractie vindt dat de overheid hier een belangrijke taak te vervullen heeft.

Lees verder
16 december 2012

Veel steun voor thuiszorg op Visserijmarkt

Afgelopen zaterdag was de SP aanwezig op de markt op het Grote Visserijplein om handtekeningen op te halen voor het behoud van de thuiszorg. De steun voor de dames van de thuiszorg en hun cliënten was groot. Vrijwil iedereen tekende petitie. Veel bezoekers van de markt ondervinden zelf wat de gevolgen zijn van de bezuinigingen van het kabinet op de zorg; de zorg voor hun familieleden en vrienden verschraalt of hun banen als thuishulp staan op de tocht.

Lees verder
12 december 2012

Zat van Zadkine

Rood logoStudenten van het ROC Zadkine zijn het zat! Vaak hebben ze te maken met misstanden op hun school; structureel uitval van lessen, te weinig docenten, onvoldoende ruimte, een te kort aan middelen en slechte communicatie. ROOD, jong in de SP, luidde daarom met een rapport de noodklok bij de Rotterdamse commissie van onderwijs (JOCS).

Lees verder

Pagina's

U bent hier