h

Door weer en wind steun voor de thuiszorg

24 december 2012

Door weer en wind steun voor de thuiszorg

Afgelopen zaterdag heeft SP Rotterdam handtekeningen opgehaald voor de thuiszorg. Ondanks de stromende regen op de centrummarkt was de steun groot.

Marktbezoekers die in eerste instantie doorliepen keerden alsnog om te tekenen zodra ze het woord 'thuiszorg' hoorden. Jong en oud vindt het onacceptabel dat er bezuinigd wordt op deze basale zorg die veel ouderen een waardige oude dag bezorgd. Er is veel onbegrip voor het beleid van het kabinet Rutte; ouderen moeten langer thuis blijven wonen én er wordt 75% gekort op zorg voor ouderen aan huis.

Door bezuinigingen van het huidige kabinet dreigt thuiszorg grotendeels te verdwijnen. Met grote gevolgen voor de thuiszorgmedewerkers die hun baan dreigen te verliezen. En voor de clienten, voornamelijk ouderen, die minder hulp krijgen en hun oude vertrouwde hulp kwijt raken.

De SP is een meldpunt gestart waar medewerkers en gebruikers van huishoudelijke zorg hun ervaringen en klachten kenbaar kunnen maken.

U bent hier