h

Zorg en welzijn

4 februari 2021

Gemeenteraad: Laat de wijk doen wat de wijk kan

Foto: SP Rotterdam

In voorbereiding op de nieuwe aanbesteding Zorg en Welzijn heeft de gemeenteraad afgelopen donderdag de inkoopstrategie Welzijn besproken. Het college wilt haar eerdere koers voortzetten. Burgers moeten uitgaan van hun eigen kracht. Maar willen we dat burgers minder gebruik maken van geïndiceerde zorg dan moeten we eerst investeren in het verstevigen van het buurtnetwerk. 

Lees verder

Wethouder: 'Kans op asbest in volkstuinen is nul'

De kans dat de met puin vervuilde volkstuinen in het Rotterdamse Lage Land ook asbest bevatten, is vrijwel nul. Dat zei wethouder Joost Eerdmans (buitenruimte, Leefbaar Rotterdam) vanmorgen in de Rotterdamse gemeenteraad. ADRD tekent het op.

De krant kopt 'is' nul, de inleding zegt 'vrijwel nul'. Vast staat dat de wethouder had moeten (laten) onderzoeken met wat voor aarde de educatieven tuinen zouden worden opgehoogd. Dan was er geen bouwpuin met stenen en resten rioolbuis gestort...

Lees verder
1 maart 2018

SP tekent FNV-manifest 'Echte banen in een solidaire stad'

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Vanavond ondertkende Leo de Kleijn het FNV-manifest 'Echte banen in een solidaire stad'. In een volle zaal in het Spartastadion zette hij als een van zes lijsstrekkers zijn handtekening onder een pleidooi van de vakbond voor onder andere een eerlijke omschakeling van fossiele naar duurzame energie, goede zorg en een effectiever armoedebeleid.

Lees verder
21 februari 2018

SP presenteert plan voor een schuldenvrij Rotterdam

Foto: SP

Vandaag presenteert de SP tien voorstellen om Rotterdam schuldenvrij te krijgen. De helft van de Rotterdammers met een laag inkomen loopt kans om in de schulden te komen, en 30 procent staat al in de min. Dat is een groot probleem, ook wat betreft maatschappelijke kosten. Werk aan de winkel dus.

Lees verder
1 februari 2018

Gratis taxi als Trevvel-bus niet rijdt

Foto: Wikipedia

Het blijft klachten regenen over het vervoer op maat dat Trevvel sinds een paar maanden biedt. De SP vroeg er eerder aandacht voor maar de klachten blijven ondanks bosjes bloemen en excuses van de wethouder. De SP vindt dat de gebruikers dan voorlopig maar gratis met de taxi moeten mogen reizen.

Lees verder
9 november 2017

Voor hetzelfde geld een sociaal Rotterdam, inclusief en duurzaam

Foto: Liesbeth Hoogenboom

Vandaag bespreekt de Rotterdamse gemeenteraad de begroting voor 2018. Die brengt weinig groot nieuws, dus diende SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn een aantal moties in om het beleid flink bij te stellen. Daarna schetste hij een beeld hoe je met hetzelfde geld wel voor een sociaal, duurzaam en inclusief Rotterdam kan zorgen, waarbij het vertrouwen in de mensen voorop staat.

Lees verder

Rotterdam zal z'n wethouder missen

Niet alleen minister, zelfs vice-premier. De 40-jarige wethouder Hugo de Jonge spurt door naar het centrum van de macht. Rotterdam, op een enkele criticaster na, zal de charmante CDA'er missen.​ Dat schrijft het AD. SP-raadslid Josine Strormann is een van die criticasters.

Lees verder

Pagina's

U bent hier