h

SP tekent FNV-manifest 'Echte banen in een solidaire stad'

1 maart 2018

SP tekent FNV-manifest 'Echte banen in een solidaire stad'

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Vanavond ondertkende Leo de Kleijn het FNV-manifest 'Echte banen in een solidaire stad'. In een volle zaal in het Spartastadion zette hij als een van zes lijsstrekkers zijn handtekening onder een pleidooi van de vakbond voor onder andere een eerlijke omschakeling van fossiele naar duurzame energie, goede zorg en een effectiever armoedebeleid.

Daarnaast wil de vakbond Feijenoord City 'vakbondsproof' bouwen, echte banen bij gemeentelijke diensten (zoals bij het groenonderhoud), meer stageplaatsen voor jongeren en het afschaffen van het minimum jeugdloon.

Volgens De Kleijn kent het manifest veel overlap met het lokale SP-programma, dus is er een handtekening onder zetten niet meer dan logisch. 'Toch,' zo sloot hij zijn pitch af, 'moet er nog veel meer gebeuren in onze stad. Ik beschouw deze punten dan ook als een soort ondergrens voor het nieuwe stadsbestuur.'

Naast de SP tekenden ook PvdA, GroenLinks, Nida, 50+ en Denk het manifest.

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

U bent hier