h

Sociale zaken en werk

26 juni 2018

Minder vliegen, meer treinen!

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Afgelopen zaterdag sprak Tweede Kamerlid Cem Lacin de mensen toe die protesteerden tegen de ongebreidelde groei van de luchtvaart. In vier krachtige statements zette hij uiteen waarom we de alternatieven voor vliegen moeten promoten en waarom Rotterdam Airport niet zonder meer moet uitbreiden.

Lees verder
1 juni 2018

SP steunt FNV-actie voor eerlijke pensioenleeftijd

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Doorwerken tot 67ste of langer? Vraag maar aan een stratenmaker of dat een goed idee is. Vandaag demonstreerde de FNV in de stad voor een eerlijke pensioenleeftijd. De SP ondersteunt de eis van de bond en fractievoorzitter Aart van Zevenbergen wandelde samen met andere SP'ers mee in de stoet.

Lees verder
9 maart 2018

SP loopt mee in mars tegen armoede

Foto: SP

Morgen lopen diverse SP'ers samen met lijsttrekker Leo de Kleijn mee in de mars tegen de armoede.

Lees verder

SP komt met plan om Rotterdam schuldenvrij te maken

Schulden. Dat is volgens de SP een groot probleem in Rotterdam. De socialisten komen daarom met een actieplan getiteld 'Rotterdam uit de schulden'. Daarin staan tien punten om iets aan schulden te doen.

Lees verder
1 maart 2018

SP tekent FNV-manifest 'Echte banen in een solidaire stad'

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Vanavond ondertkende Leo de Kleijn het FNV-manifest 'Echte banen in een solidaire stad'. In een volle zaal in het Spartastadion zette hij als een van zes lijsstrekkers zijn handtekening onder een pleidooi van de vakbond voor onder andere een eerlijke omschakeling van fossiele naar duurzame energie, goede zorg en een effectiever armoedebeleid.

Lees verder
21 februari 2018

SP presenteert plan voor een schuldenvrij Rotterdam

Foto: SP

Vandaag presenteert de SP tien voorstellen om Rotterdam schuldenvrij te krijgen. De helft van de Rotterdammers met een laag inkomen loopt kans om in de schulden te komen, en 30 procent staat al in de min. Dat is een groot probleem, ook wat betreft maatschappelijke kosten. Werk aan de winkel dus.

Lees verder
1 februari 2018

Geld voor schuldhulp moet zo snel mogelijk de wijken in

Foto: Pixabay

1.000.000 euro ligt er op de plank voor schuldhulpverlening... en dat lijkt er voorlopig te blijven liggen. De SP doet vandaag een voorstel om dat geld zo snel mogelijk te gaan besteden waar het het hardst nodig is.
UPDATE: Het voorstel is door de raad aangenomen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier