h

Geld voor schuldhulp moet zo snel mogelijk de wijken in

1 februari 2018

Geld voor schuldhulp moet zo snel mogelijk de wijken in

Foto: Pixabay

1.000.000 euro ligt er op de plank voor schuldhulpverlening... en dat lijkt er voorlopig te blijven liggen. De SP doet vandaag een voorstel om dat geld zo snel mogelijk te gaan besteden waar het het hardst nodig is.
UPDATE: Het voorstel is door de raad aangenomen.

Het hebben van schulden is een van de hardnekkigste problemen waar een groeiende groep Rotterdammers mee te kampen heeft.Voor de zomer al is afgesproken dat er een miljoen extra zou worden uitgetrokken voor de individuele schulddienstverlening. Het geld dreigt echter door geharrewar op de plank te blijven liggen. SP-raadslid Josine Strörmann doet vandaag in de raad dan ook een voorstel om het geld zo snel mogelijk naar rato te verdelen over de welzijnsorganisaties is de gebieden. 'Dat geld is hard nodig, want er zijn genoeg clubs in de stad die goed werk doen bij het oplossen en voorkomen van schulden. Zij zitten te springen om extra geld om hun werk te kunnen uitbreiden om nog meer mensen te kunnen helpen.'

U bent hier