h

SP steunt FNV-actie voor eerlijke pensioenleeftijd

1 juni 2018

SP steunt FNV-actie voor eerlijke pensioenleeftijd

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Doorwerken tot 67ste of langer? Vraag maar aan een stratenmaker of dat een goed idee is. Vandaag demonstreerde de FNV in de stad voor een eerlijke pensioenleeftijd. De SP ondersteunt de eis van de bond en fractievoorzitter Aart van Zevenbergen wandelde samen met andere SP'ers mee in de stoet.

Ondanks de regen liepen een paar honderd mensen vandaag mee in de demonstratie van de FNV. Werkenden uit verschillende sectoren, zoals de zorg, havens, de bouw, en het streekvervoer eisen een fatsoenlijk pensioen op een normale leeftijd: na 45 jaar werken. De SP onderschrijft deze eis. Van Zevenbergen: 'Op een gegeven moment is het mooi geweest. Zeker in de zwaardere beroepen. En ouderen komen al nauwelijks aan nieuw werk: een hogere pensioenleeftijd betekent in veel gevallen dus rondkomen van een minimum uitkering. Daar moeten we van af.'

Foto: l

De demonstratie past in een grotere strijd die de bond voert. Onder de titel Offensief wil FNV een einde maken aan het afbraakbeleid waarbij werkenden tegen elkaar worden uitgespeeld. De wilgroei aan flexibele arbeid moet stoppen en pensioenen moeten gewoon weer geïndexeerd worden. Bovendien moet je gewoon kunnen rondkomen, ook als je gewoon AOW of een andere uiterking op het sociaal minimum hebt.

 

U bent hier