h

SP loopt mee in mars tegen armoede

9 maart 2018

SP loopt mee in mars tegen armoede

Foto: SP

Morgen lopen diverse SP'ers samen met lijsttrekker Leo de Kleijn mee in de mars tegen de armoede.

De Kleijn: 'Armoede is een van de grootste problemen in Rotterdam. De economie trekt aan, maar onze stad blijft achter. Een op de vier kinderen groeit op in armoede. Dat tekent ze voor de rest van hun leven. Daar moeten we dus zo snel mogelijk een eind aan maken. En dat kan ook want het geld is er, anders verbouw je een Coolsingel niet voor tientallen miljoenen. Wij maken andere keuzes.

Nummer 2 op de lijst, Aart van Zevenbergen, presenteerde onlangs een plan voor het aanpakken van schulden. 'Armoede en schulden gaan hand in hand. Tegelijk met een boel andere problemen die daaruit ontstaan. Schulden zijn een ramp voor de mensen zelf, de gezinnen, maar ook voor de maatschappij. Daarom gaan moet dit probleem zo snel mogelijk aangepakt.'

U bent hier