h

Jongeren / ROOD

30 april 2021

Betrek jongeren bij vernieuwing Schouwburgplein

Foto: VVS / google.nl

Het Schouwburgplein wordt vernieuwd. En gemeente Rotterdam wilt van het publiek weten wat zij graag terug zien op het Schouwburgplein. Zo betrekt de gemeente de culturele instellingen, bewoners en ondernemers rondom het Schouwburgplein bij de plannen.

Lees verder
12 juni 2018

SP-jongeren in actie tegen invloed Shell op universiteit

Foto: Arno van der Veen/ROOD

ROOD, de jongerenvereniging van de SP heeft dinsdag 12 juni een spandoek opgehangen op de Erasmus in protest tegen de invloed van grote bedrijven op de universiteit. Burgerraadslid Burak Yildiz was een van hen.

Lees verder

Protest tegen invloed bedrijven op universiteit

'Welkom op de Shell Universiteit', in plaats van de Erasmus Universiteit. Dat statement is te lezen op een spandoek dat vandaag is opgehangen op de campus in Rotterdam. ROOD, de jongerenvereniging van SP, protesteert op deze manier tegen de invloed van grote bedrijven op de universiteit. Dat schrijft AD Rotterdams Dagblad.

Lees verder

ACTIE TEGEN INMENGING SHELL OP ERASMUS

ROOD, de jongerenvereniging van de SP heeft vanmiddag een spandoek opgehangen op de Erasmus in protest tegen de invloed van grote bedrijven op de universiteit.  Dat schrijft Dagblad010.

Lees verder

'Meer arme kinderen in Rotterdam moeten kunnen sporten'

"Ik ken nog steeds heel veel kinderen die misschien wel op een sportclub actief willen worden waarvan de ouders het geld niet hebben. Ik merk dat ze niet weten hoe ze terecht komen bij dat Jeugdsportfonds. Hoe kunnen we het toegankelijker maken en de naamsbekendheid vergroten?", vroeg Taylan Cicek namens de SP aan de wethouder.

Lees verder
14 mei 2018

Herdenking 70 jaar Nakba: zonnig, waardig (en harder nodig dan ooit)

Foto: Ineke Palm/SP

Meer dan 600 bezoekers bezochten afgelopen zaterdag de herdenking van 70 jaar Nakba. Met het stichten van de staat Israël werden 700.000 Palestijnen uit hun huizen verdreven. Verspreid over de wereld wonen ze, vaak – nog steeds – in vluchtelingenkampen.

Lees verder
1 maart 2018

SP tekent FNV-manifest 'Echte banen in een solidaire stad'

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Vanavond ondertkende Leo de Kleijn het FNV-manifest 'Echte banen in een solidaire stad'. In een volle zaal in het Spartastadion zette hij als een van zes lijsstrekkers zijn handtekening onder een pleidooi van de vakbond voor onder andere een eerlijke omschakeling van fossiele naar duurzame energie, goede zorg en een effectiever armoedebeleid.

Lees verder

Pagina's

U bent hier