h

Huisvesting

21 december 2017

SP blij met eerste stappen voor regulering toeristisch verhuur

In oktober diende SP-raadslid Burak Yildiz in de Rotterdamse raad een voorstel in om toeristisch verhuur zoals via Airbnb te reguleren. Vandaag werd bekend dat de gemeente bijna alle voorstellen overneemt. Zo komt er een maximum aantal dagen dat een woning verhuurd mag worden en mag een verhuurder niet meerdere woningen aanbieden voor toeristisch verhuur.

Lees verder
11 december 2017

SP samen met huurders in actie tegen schimmelhuizen

Foto: SP

De SP slaat landelijk en lokaal de handen ineen voor gezonde en goed onderhouden huurwoningen. Tweede Kamerlid Sandra Beckerman wil dat huurders een afdwingbaar recht krijgen zodat schimmel wordt aangepakt. Daarnaast zal ze in de Tweede Kamer pleiten voor een landelijk actieplan tegen schimmelwoningen. Op tientallen plaatsen in ons land komen huurders al in opstand tegen ongezonde woningen, gesteund door de SP. Ook in Rotterdam hebben veel huurders last van schimmel in hun huizen.

Lees verder
14 november 2017

Volkstuinders mogen toch overnachten en tuin blijft betaalbaar

Foto: SP

Volkstuinders mogen toch overnachten op hun stek. Dat is de uitkomst van een voorstel dat de SP vandaag indiende tijdens de begrotingsbehandeling. Even leek het er op dat het stadsbestuur een einde wilde maken aan het overnachten op de verblijfstuinen. De SP deed nog drie aanvullende voorstellen om de volkstuinen toekomstbestendig te maken.

Lees verder
3 november 2017

Kapenezen nu echt in de lift!

Foto: SP

SP-raadslid Burak Yildiz en SP´er Aart van Zevenbergen, vice-voorzitter gebiedscommissie Feijenoord, bezochten onlangs een groep bewoners op Katendrecht die boos zijn omdat Woonstad weigert een lift in hun flat te plaatsen. De bewoners zijn in actie gekomen en vertelden de SP´ers over hun plan voor een lift.

Lees verder

Pagina's

U bent hier