h

Huisvesting

Nieuws BV: Sloop Tweebosbuurt in strijd met mensenrechten

Nieuws BV: 'Het is een vreemde dag voor de bewoners van de Rotterdamse Tweebosbuurt. De sloop van hun geliefde wijk is begonnen na jaren van leven tussen hoop en vrees. De sloop is extra cru omdat een rapport van de Verenigde Naties vorige week fel oordeelde over het besluit van de gemeente om te gaan slopen - de omgang met de bewoners zou 'mogelijk in strijd zijn met mensenrechten'. Ahmed Abdillahi, bewoner van de Tweebosbuurt, en Kees Jonker, gemeenteraadslid van de SP Rotterdam schuiven aan.'

Lees verder
17 juni 2021

Succes: Bewoners dwingen vervolgstappen af bij wethouder na overhandiging Zwartboek Frame Vastgoed

Foto: SP Rotterdam

Vandaag heeft de bewonerscommissie uit IJsselmonde het zwartboek ‘Frame Vastgoed, Niet Goed’ overhandigd aan wethouder Kurvers. Tientallen huurders uit IJsselmonde hebben de afgelopen maanden hun klachten, en krachten, gebundeld en het Zwartboek opgesteld. Met succes: de wethouder gaat Bouw- en Woningtoezicht vragen om grondig naar de problemen te kijken.

Lees verder
7 juni 2021

Actie voor lagere huren en beter onderhoud!

Foto: SP Rotterdam

Succes is bereikt! Dit jaar geen huurverhoging! Daarom bezorgen we onze Woonkrant deze maand met een speciale inlegvel. Dankzij de inzet van Tweede Kamerlid Sandra Beckerman betalen huurders in de sociale sector en kamerverhuur voor het eerst geen huurverhoging. Voor lagere huren én beter onderhoud. Op zondag 6 juni zijn de woonkranten met inlegvel bezorgd bij huurders in Hordijkerveld.

Lees verder
3 juni 2021

Verklaring SP over sloopbesluit Woonstad Gerdesia-Midden

Foto: SP Rotterdam

Woonstad heeft met het recente besluit om de wooncomplexen aan de Gerdesiaweg, Van der Leckestraat en Van de Broekstraat te slopen, de inspraak van bewoners volledig genegeerd. Ook gaat Woonstad voorbij aan de bouwhistorische waarde van de complexen en de goede mogelijkheden voor renovatie.

Lees verder
31 mei 2021

Opstand tegen sloop in programma 'Opstandelingen'

Foto: SP Rotterdam

Rotterdammers komen massaal in opstand tegen het sloopbeleid van de gemeente. Op donderdag 3 juni is deze opstand te zien in het programma 'Opstandelingen' op NPO 2 om 20:25: 'Huizen in wijken met minder draagkrachtige burgers worden gesloopt om plaats te maken voor duurdere woningen en mensen met geld.' Afgelopen zondag hebben Rotterdammers folders rondgebracht in Crooswijk om om het programma en het sloopbeleid onder de aandacht te brengen. De uitzending is nu online te bekijken.

Lees verder
30 april 2021

Kamervragen over de Lee Towers

Foto: Google Maps
De SP heeft Kamervragen gesteld over de Lee Towers. Tweede Kamerlid Sandra Beckerman wil van minister Ollongren weten of de 880 wooneenheden met huren van 850 tot 1300 euro door de gemeente Rotterdam mogen worden meegerekend in de categorie sociale huurwoningen.
Lees verder
22 april 2021

Overbieden op corporatiewoningen blijft mogelijk

Foto: SP Rotterdam

Tijdens de actualiteitenraad van 22 april sprak VVD-wethouder Bert Wijbenga uit dat het college niets gaat doen om prijsopdrijving bij verkoop van sociale woningen tegen te houden. Vreemd genoeg vindt het college prijsopdrijving bij nieuwbouwprojecten van vrijesectorwoningen wel onwenselijk. Wijbenga is stevig aan de tand gevoeld hierover door SP-raadslid Kees Jonker.

Lees verder
14 april 2021

SP ondersteunt huurdersprotest IJsselmonde

Foto: SP Rotterdam

De Rotterdamse SP-fractie ontvangt geregeld signalen van huurders die de dupe zijn van achterstallig onderhoud. Onder andere flatbewoners van de Grienderwaard, Ravenswaard en Bredenoord in IJsselmonde hebben veel onderhoudsklachten. En dat terwijl zij jaarlijks de maximale huurverhoging krijgen. Bewoners zijn het zat en hebben daarom de SP ingeschakeld. Op 10 april was er een bewonersbijeenkomst en een eisenoverhandiging. De verhuurder Frame Vastgoed is niet komen opdagen. Om de druk op te voeren heeft Aart van Zevenbergen een debat aangevraagd voor 22 april.  

Lees verder
6 april 2021

Huur van Startmotor moet omlaag

Foto: Kees Jonker

Midden in de wooncrisis lukt het projectontwikkelaar AM Vest niet om de - volgens burgemeester en wethouders - sociale huurwoningen van de Startmotor verhuurd te krijgen. Van de 560 wooneenheden is nog niet de helft verhuurd. Al ruim een half jaar staat een aanzienlijk deel van het twaalf verdiepingen tellende gebouw in de Dynamostraat in Rotterdam Zuid leeg.

Lees verder
22 maart 2021

Huurders moeten gissen naar toekomstplannen van hun woningcorporatie

Foto: SP Rotterdam

Lees het artikel over de geheime prestatiebiedingen, geschreven door tijdelijk SP-gemeenteraadslid Kees Jonker.

Lees verder

Pagina's

U bent hier