h

SP Rotterdam lanceert Woonkrant

16 mei 2019

SP Rotterdam lanceert Woonkrant

Foto: SP Rotterdam / Woonkrant

‘Ouderwetse’ krantenjongens hebben vandaag bij de ingang van de raadszaal woonkranten overhandigd aan raadsleden en geïnteresseerden. Met de teksten: ‘sloop woonvisie’, ‘Exclusief: geen huizen meer voor jongeren!’ ‘Tragedie: Waarom moeten wij Rotterdam uit?’ ‘Schokkend: 20.000 woningen tegen de vlakte! Lees alles nu in de woonkrant'. Met een oplage van 100.000 zal 1 op de 3 huishoudens in Rotterdam binnenkort de woonkrant in de brievenbus ontvangen. Tijdens het debat over de woonvisie heeft de Rotterdamse SP-fractie een exemplaar overhandigd aan Burgemeester Aboutaleb. 

Tijdens het debat heeft de SP drie eisen op tafel gelegd:

1.    Compenseer huurders bij gedwongen verhuizing voor extra kosten.

2.    Voer een woonplicht in voor nieuwbouw koopwoningen in het goedkope en middensegment. Liefst ook voor de bestaande voorraad.

3.    Gebruik de cijfers van de woningcorporaties en het regioakkoord in de woonvisie

De lancering van de woonkrant is de aftrap van een grote campagne. SP-raadslid Taylan Cicek: “Met deze krant maken we duidelijk wat volgens ons mis is met deze woonvisie. Die is er niet voor de Rotterdammers, maar om mensen met een dikke beurs in de stad te huisvesten. Slopen van 20.000 goedkope huurwoningen is niet de oplossing voor armoede. Daarom ook de vraag: van wie is de stad?”

SP-voorzitter Pieter Schol vult aan: “In de woonkrant komen verschillende Rotterdammers aan het woord. De bewoners van het Talmablok, Tweebosbuurt, Jan Evertsenplaats en Slinge waar bewoners in actie komen voor betere woonomstandigheden. Daarnaast gaan we de discussie breder aan. Wat voor stad willen we zijn? Als het aan de SP ligt zijn we een bruisende metropool. Een divers Rotterdam voor alle inwoners, ook voor hen die weinig geld hebben. Stop de sloop en renoveer. Zorg voor goed geïsoleerde huizen en zorg zo dat de energierekening betaalbaar blijft.”

De woonkrant sluit af met de oproep aan Rotterdammers hun woonverhaal te delen. Dit kan via sociale media met #woonverhaal010 of via rotterdam.sp.nl/woonverhaal. We hebben op deze pagina de woonkrant beschikbaar gesteld als PDF bestand.

Foto: SP Rotterdam / Woonkrant

Foto: SP Rotterdam / Woonkrant

U bent hier