h

SP ondersteunt huurdersprotest IJsselmonde

14 april 2021

SP ondersteunt huurdersprotest IJsselmonde

Foto: SP Rotterdam

De Rotterdamse SP-fractie ontvangt geregeld signalen van huurders die de dupe zijn van achterstallig onderhoud. Onder andere flatbewoners van de Grienderwaard, Ravenswaard en Bredenoord in IJsselmonde hebben veel onderhoudsklachten. En dat terwijl zij jaarlijks de maximale huurverhoging krijgen. Bewoners zijn het zat en hebben daarom de SP ingeschakeld. Op 10 april was er een bewonersbijeenkomst en een eisenoverhandiging. De verhuurder Frame Vastgoed is niet komen opdagen. Om de druk op te voeren heeft Aart van Zevenbergen een debat aangevraagd voor 22 april.  

Tientallen bewoners hebben aan de bel getrokken en zij eisen dat Frame Vastgoed zich houdt aan de onderhoudsverplichting en woongenot garandeert. Want de bewoners hebben al jaren last van tocht in huis, defecte afzuiginstallaties, schimmelproblematiek, verouderde keukens en sanitair etc. En dat voor huurprijzen tussen de 700-900 euro!

Op steeds meer plekken in Rotterdam worden (sociale) huurwoningen verkocht en overgenomen door investeerders en de huren verhoogd terwijl de woonkwaliteit niet of nauwelijks wordt verbeterd. Frame Vastgoed en andere verhuurders moeten zich houden aan hun grondwettelijke verplichting en goed onderhoud uitvoeren. Huurders hebben gewoon recht op woongenot en een gezonde woning.

Huurders zijn ten einde raad en krijgen van Frame Vastgoed nul op het rekest. Deze huurders hekelen het feit dat Frame Vastgoed meermaals aangeeft dat ze allereerst vastgoedinvesteerders zijn en geen woningbouwcorporatie. Bewoners in IJsselmonde pikken het niet meer en gaan daarom vervolgstappen ondernemen. Momenteel zijn de bewoners een zwartboek aan het opstellen over de problemen. Tegelijkertijd gaat de SP fractie gaat tijdens de actualiteitenraad van 15 april in debat met de wethouder hierover.

SP Rotterdam fractievoorzitter Aart van Zevenbergen: ‘Deze huurders in IJsselmonde worden gedupeerd terwijl vastgoedinvesteerder Frame Vastgoed elders bezig is met het realiseren van dure woningen. Dit is tekenend voor wat er in heel Rotterdam gebeurt: mensen die minder te besteden hebben worden als tweederangsburgers weggezet. Volkomen terecht dat deze huurders groot onderhoud, huurverlaging en verbeterde klantenservice eisen.’

 

U bent hier