h

Nieuws uit 2011

21 december 2011

Stop loondumping in de thuiszorg

Op 20 december hebben vijfentwintig vrouwen van Thuiszorg Rotterdam de actiegroep 'Wij zijn de thuiszorg Rotterdam' opgericht. Om actie te voeren tegen de voorgenomen loondumping waarmee de huishoudelijke verzorging wordt uitgehold.

Lees verder
18 december 2011

Vele handtekeningen voor behoud gratis OV

Dit weekend werden er in Prins Alexander en op de Centrummarkt weer honderden handtekeningen opgehaald om het gratis OV voor alle 65-plussers in Rotterdam te behouden.
Veel ouderen willen graag de petitie ondertekenen omdat ze veel waarde hechten aan het gratis reizen in hun stad en op die manier vaker de deur uit kunnen gaan.

Lees verder
15 december 2011

Roemer: Herstel Zuid niet laten verstikken onder managementlagen

De SP houdt in politiek en ambtelijk Den Haag scherp in de gaten of het herstelplan voor Rotterdam Zuid niet verzandt in ondoorzichtigheid en boekhoudkundige bureaucratie. SP-voorman Emile Roemer beloofde dit woensdag tijdens zijn bezoek aan enkele wijken op Zuid.

Lees verder
11 december 2011

Armoede bestaat maar verzet groeit

Een keten van 126.732 werkhandschoenen, zaterdag op de hekken rond de Brabanthallen in Den Bosch. Indringend bewijs van brede en nog steeds groeiende onvrede tegen de bezuinigingen op de zorg, sociale voorzieningen en het speciaal onderwijs.

Lees verder
11 december 2011

Accepteer leegstand niet

SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn heeft vrijdagmiddag de resultaten van het onderzoek van de SP Kerngroep Prins Alexander aangeboden aan een vertegenwoordiger van woningcorporatie Havensteder en de bewoners van de Zernikeflat.

Lees verder
7 december 2011

A13/A16: Wie gaat de tol betalen?

Vanmorgen heeft minister Schultz van Haegen bekent gemaakt dat de nieuwe A13/A16 door het Lage Bergse Bos wordt aangelegd. De nieuwe weg zal worden aangelegd in een tunnel op maaiveldhoogte en niet onder het bos door. Dit tegen de wens van de SP-fractie en de gemeenteraad in. Daarnaast wordt er ook nog een tolheffing ingesteld.

Lees verder

Pagina's

U bent hier