h

Stop loondumping in de thuiszorg

21 december 2011

Stop loondumping in de thuiszorg

Op 20 december hebben vijfentwintig vrouwen van Thuiszorg Rotterdam de actiegroep 'Wij zijn de thuiszorg Rotterdam' opgericht. Om actie te voeren tegen de voorgenomen loondumping waarmee de huishoudelijke verzorging wordt uitgehold.

'Wij zijn de thuiszorg Rotterdam' opgericht
Unaniem stemmen alle aanwezige thuiszorgmedewerkers voor de oprichting van ‘Wij zijn de thuiszorg Rotterdam’

Per 1 januari 2012 gaan deze thuiszorgwerkers over van Thuiszorg Rotterdam naar Faveo. Deze wil ze hetzelfde werk laten doen voor 25 procent minder salaris. De vrouwen moeten een contract tekenen anders krijgen ze de aangeboden compensatie voor 2012 niet. De actiegroep wil dat de vrouwen onder dezelfde voorwaarden worden overgenomen. Dat is ook eerder afgesproken. Faveo kan niet eenzijdig het arbeidscontract openbreken.

Josine Störmann spreekt thuiszorgwerkers toe
SP-raadslid Josine Strörmann legt uit wat ze in de gemeenteraad onderneemt tegen de loondumping

Het werk in de thuiszorg is verantwoordelijk werk. De huishoudelijke zorg zorgt ervoor dat ouderen lang thuis kunnen blijven wonen. Bij die verantwoordelijkheid hoort een bijpassende schaal. De actiegroep sluit zich aan bij de landelijke actiegroep 'Wij zijn de thuiszorg'. Deze voert samen met de actiegroep 'Zorg geen Markt' overal in het land verzet tegen deze loondumping.

Heb je ook hiermee te maken? Meld je aan bij wijzijndethuiszorgrotterdam@gmail.com

Zorg geen markt

U bent hier