h

Vele handtekeningen voor behoud gratis OV

18 december 2011

Vele handtekeningen voor behoud gratis OV

Dit weekend werden er in Prins Alexander en op de Centrummarkt weer honderden handtekeningen opgehaald om het gratis OV voor alle 65-plussers in Rotterdam te behouden.
Veel ouderen willen graag de petitie ondertekenen omdat ze veel waarde hechten aan het gratis reizen in hun stad en op die manier vaker de deur uit kunnen gaan.

ov 65+ Alexander
Marco haalt handtekeningen op bij metro Binnenhof

Omdat wethouder Balieu nog steeds geen invulling heeft gegeven aan de harde bezuinigingen, zijn veel ouderen bang het gratis reizen na februari 2012 te gaan verliezen.
"Ik ben afhankelijk van het openbaar vervoer." verteld een oudere dame op de Centrummarkt "Nu kon ik hier gemakkelijk komen om een bloemetje te kopen, anders zou ik misschien wel thuis zijn gebleven."

Veel ouderen zijn positief over de SP-actie en willen deze graag steunen. Ook hebben al veel van hen zelf een brief of e-mail aan de wethouder gestuurd uit protest tegen de bezuinigingen.

Daarom zal de SP de komende maanden nog veel meer handtekeningen proberen op te halen en zo veel mogelijk mensen informeren over de gevolgen van de bezuiniging. Zodat we hopelijk wethouder Balieu kunnen overtuigen het gratis OV voor alle 65-plussers te behouden!

Wilt u ook helpen met de actie? Stuur een mailtje naar: rotterdam@sp.nl

U bent hier