h

Armoede bestaat maar verzet groeit

11 december 2011

Armoede bestaat maar verzet groeit

Een keten van 126.732 werkhandschoenen, zaterdag op de hekken rond de Brabanthallen in Den Bosch. Indringend bewijs van brede en nog steeds groeiende onvrede tegen de bezuinigingen op de zorg, sociale voorzieningen en het speciaal onderwijs.

armoede werkt niet-manifestatie

Vorig jaar kwamen in de Brabantse hoofdstad al 1500 mensen in actie tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorziening.

Dit keer kon alleen nog de reusachtige Baroniehal plaats bieden aan de ruim 6500 mensen die gehoor hadden gegeven aan de oproep van SP, PvdA, Abvakabo, FNV Bondgenoten en anderen, om deze onvrede gezicht te geven in de manifestatie "Armoede Werkt Niet."

Armoede werkt niet manifestatie
Emile Roemer hield een ontroerende speech

Een gevarieerd programma met toespraken van Emile Roemer, Job Cohen en Agnes Jongerius; interviews van Jan Marijnissen met de direct gedupeerden van het gevoerde afbraakbeleid; liederen van Terug naar de Bossen, Bl3nder, Bob Fosko, Spic 'n Span; cabaret van Sjaak Bral; en de bezielende leiding van ons aller Carrie.

Staatssecretaris Paul de Krom van sociale zaken was er ook om het kabinetsbeleid te verdedigen ten overstaan van de mensen die daarvan het slachtoffer worden.
Het getuigde van enige moed om zich voor deze getergde menigte te vertonen, ongeloof was er bij zijn de opmerking dat er van 60.000 ontslagen in de sociale werkplaatsen geen sprake zou zijn.

Ook nam de staatssecretaris deze middag de keten van handschoenen met vele boodschappen in ontvangst, maar hiermee is de strijd nog niet gewonnen.

Armoede werkt niet manifestatie
Meer dan 125 duizend handschoenen opgehaald in heel het land

Emile Roemer voorspelde dan ook, dat in 2012 het protest nòg verder zal uitgroeien.
"De volgende keer zullen we met 100.000 man niet meer in de Brabanthallen zullen passen, maar uit moeten wijken naar het Plein in Den Haag. Premier Rutte zal eindelijk moeten beseffen dat armoede, tot zijn grote schande, wel degelijk bestaat!"

Armoede werkt niet manifestatie
Op naar Den Haag!

U bent hier