h

Nieuws uit 2016

22 december 2016

Stemmige wake voor gruwelen Aleppo

Afgelopen vrijdag stonden tientallen mensen stil bij de gruwelen die zich momenteel in Aleppo afspelen...

Lees verder
21 december 2016

Team Roemer rent door Rotterdam voor Serious Request

Op vrijdag 23 december komt de SP in actie voor Serious Request, dat zich dit jaar bekommert om kindersterfte door longontsteking. Het rennersteam, onder leiding van Emile Roemer zal rond acht uur 's morgens door de studio van RTV Rijnmond aan de Lloydstraat rennen. De Rotterdamse kandidaat voor het Kamerlidmaatschap Cem Lacin zal ook van de partij zijn.

Lees verder
15 december 2016

‘Leefbaar, hou je aan je beloftes!’

Foto: SP

Na een veelbewogen periode werd vandaag het verloop van het woonreferendum behandeld in de gemeenteraad. Tegelijkertijd werd ook de finale klap op de woonvisie gegeven. Ondanks dat de vereiste opkomst van 30 procent niet gehaald is, heeft met name Leefbaar Rotterdam tijdens de campagne een aantal harde beloftes gedaan aan de Rotterdammers. De SP deed deze ochtend twee voorstellen om die beloftes voor altijd vast te leggen.

Lees verder
15 december 2016

Solidariteitswake voor Aleppo in Rotterdam

Foto: SP

Platform 'Rotterdam verwelkomt vluchtelingen' wil gehoor geven aan de oproep de burgers in Aleppo niet te vergeten. Dit doet het platform samen met Rotterdamse burgers. Dat gebeurt in de vorm van een Solidariteitswake voor Aleppo, dat aanstaande vrijdag 16 december om 20.00 uur plaats vindt op het wel zeer symbolische Plein 1940,  bij het beeld van De Verwoeste stad (Zadkine).

Lees verder
14 december 2016

‘Kolen zijn geen onderdeel van duurzame energietransitie’

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

'Er is geen plaats voor kolen in de noodzakelijke transitie naar duurzame energie.' Dat stelde SP Tweede-Kamerlid Eric Smaling tijdens het 'kolendebat' in BAR, georganiseerd door het Rotterdams Milieucentrum. Bovendien moet er extra aandacht zijn voor de mensen die nu bij de kolencentrales werken.

Lees verder
8 december 2016

Coolsingel: Nóg duurder, nog steeds geen goed plan

Foto: SP

Op dit moment spreekt de Rotterdamse gemeenteraad over het ontwerp voor de nieuwe Coolsingel. Het beoogde ontwerp blijkt ineens 11 miljoen duurder uit te vallen dan gepland. In totaal moet de herinrichting van de Coolsingel 58 miljoen gaan kosten. U leest het goed. 58 Miljoen, voor één straat. Wat de SP betreft loopt dit de spuigaten uit. De partij dient een voorstel in om de Coolsingel in te richten in de Rotterdamse Stijl, een voorstel waar miljoenen mee bespaart worden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier