h

Stemmige wake voor gruwelen Aleppo

22 december 2016

Stemmige wake voor gruwelen Aleppo

Afgelopen vrijdag stonden tientallen mensen stil bij de gruwelen die zich momenteel in Aleppo afspelen...

Vrijdagavond 16 december organiseerde Platform Rotterdam Verwelkomt Vluchtelingen een solidariteitswake voor het Syrische Aleppo. Geen toepasselijkere Nederlandse stad denkbaar dan Rotterdam, geen toepasselijkere locatie dan het beroemde beeld van Zadkine: De verwoeste stad. Het was een sobere maar indrukwekkende bijeenkomst waarin een bont gezelschap van 300 belangstellenden solidariteit betoonde aan de inwoners van Aleppo. Zoals één van de sprekers zei: ' Ik sta hier niet als moslim, niet als imam, maar als mens'.

In Syrië voltrekt zich een grote humanitaire ramp. De internationale gemeenschap heeft gefaald. Haar optreden heeft het conflict alleen maar verergerd en verlengd. Er is een oorlog, een machtsstrijd gaande waar de mensen in Syrië de dupe van zijn. Meer dan 280.000 doden, 13,5 miljoen mensen op de vlucht. Er is meer humanitaire steun nodig. Een vreedzame oplossing voor de oorlog en een ruimhartige opvang van vluchtelingen.

U bent hier