h

Nieuws uit 2018

19 december 2018

Vestia erkent problemen woningen Slinge en belooft oplossingen aan bewoners

Foto: Luc Schol / Burak Yildiz

De bewoners zijn afgelopen maandag met de SP een actiegroep “Geen schimmel in Slinge” gestart, met succes, want Vestia heeft nu beloofd de problemen in de kelderboxen aan te pakken. Vestia heeft namelijk bekendgemaakt dat er in januari een onderzoek wordt gedaan naar de problemen in flats aan de Slinge in Rotterdam-Zuid. De problemen doen zich al jaren voor en de bewoners zijn het zat dat Vestia nooit structureel de problemen heeft aangepakt.  De toekomst zal uitwijzen of Vestia de beloftes kan waarmaken, want Vestia is al eerder beloftes niet nagekomen en de bewoners klagen over meer problemen dan alleen de kelderboxen. Samen met de bewoners gaan we door met actievoeren totdat alle problemen daadwerkelijk zijn opgelost.

Lees verder
18 december 2018

Ik snap de mensen met de Gele Hesjes

Foto: SP / Aart van Zevenbergen

Na ruim een half jaar gemeentepolitiek begrijp ik de mensen met de gele hesjes wel. Als het ‘linkse verzet’ voel ik me tot diep in mijn vezels opstandig en machteloos. Zeker na de laatste gemeenteraadsvergadering over de sloop van de Tweebosbuurt. Maar recent ook de Wielewalers die opgescheept worden met plannen waar ze zelf niet voor kiezen. Ik begrijp de woede en onvrede van veel mensen steeds beter.
Het is een opstapeling van onvrede die geen uitweg vindt in de parlementaire en democratische infrastructuur. Politieke partijen die in ruime meerderheid de kiezers met de hogere inkomens en -opleidingen vertegenwoordigen hebben het op dit moment voor het zeggen.

Lees verder
18 december 2018

Bewoners Slinge starten actiegroep tegen schimmelflat

Foto: SP / De bewoners en SP-leden bundelen hun kracht in de actiegroep Geen schimmel in Slinge

De bewoners van Vestia-flats in Slinge zijn een comité gestart tegen schimmel. De actiegroep “Geen schimmel in Slinge” wordt door de SP ondersteund. De partij kreeg via haar landelijke meldpunt schimmelalarm een bericht van een bewoner in één van de Vestia-flats. Na twee avonden bij twee flats huis-aan-huis te gaan, kwamen veel klachten van bewoners naar voren. Hierop is afgelopen maandagavond een bewonersavond georganiseerd om over de problemen te praten en de krachten te bundelen.

Lees verder
4 december 2018

ROOD Rotterdam voert actie bij Tweebos bijeenkomst

In de Tweebosbuurt werd gisteren een bijeenkomst georganiseerd door de PvdA waar zij met de bewoners in discussie gingen over de partij die heeft ingestemd met de sloop van de oude volkswijk. ROOD, jong in de SP, vindt deze sloop onacceptabel en een regelrechte aanval op de rechten van de bewoners. Om ons protest te uiten gingen we in discussie met de PvdA en wezen we de PvdA op hun foute beslissing door middel van het aanbieden van een spiegel.

Lees verder
30 november 2018

PvdA en GroenLinks laten Tweebos in de steek

Donderdag 29 november werd er in de gemeenteraad beslist over de sloop van de Tweebosbuurt. Met 33 stemmen voor en 11 stemmen tegen heeft de raad besloten om een buurt vol met sociale huurwoningen te slopen. Taylan Cicek hield een pleidooi voor behoud van de Tweebosbuurt: ´...de sloop van 600 betaalbare woningen, die overigens nog in zeer houdbare staat verkeren, om er nadien 372 voor terug te bouwen, waarvan enkel 130 sociaal, is wat ons betreft te gek voor woorden en valt niet te rijmen met de woonbehoefte van de Rotterdammers en krapte op de woningmarkt´.

Lees verder
28 november 2018

Het gezicht van de sloop

Fotograaf Menno Janssen heeft de sloop van de Tweebosbuurt een gezicht gegeven. Hij maakte portretten van de mensen die noodgedwongen hun huis uit moeten voor de ‘betere Rotterdammert’. Tijdens het raadsdebat over de Tweebosbuurt heeft SP-fractievoorzitter Aart van Zevenbergen deze poster getoond aan de gemeenteraad om te laten zien dat het om mensen gaat en niet om inkomensplaatjes. Helaas ziet het er naar uit dat de meerderheid inclusief de PvdA en GroenLinks van de Rotterdamse gemeenteraad akkoord gaat met de grootschalige sloop. Want de Woonvisie moet ondanks alles worden uitgevoerd. Maar wat voor oplossing voor welk probleem is het eigenlijk?

Lees verder

Pagina's

U bent hier