h

Nieuws uit 2009

31 december 2009

Buurten deze week: Barre omstandigheden

Regen, sneeuw en zelfs een weeralarm konden actieve SP'ers er de afgelopen week niet van weerhouden om vier avonden langs de deuren te gaan in de verschillende Rotterdamse wijken om de jaarkrant af te geven. De afgelopen dagen gingen SP'ers buurten in het Nieuwe Westen, Vreewijk, Stadsdriehoek en in de Provenierswijk en konden wederom rekenen op veel positieve reacties.

Lees verder
30 december 2009

Leo de Kleijn bij Regio TV

SP-lijsttrekker Leo de Kleijn was dinsdag te gast bij Regio Magazine van Regio TV Rotterdam. Het interview gaat uitgebreid in op de voorstellen van de SP voor een nieuwe koers voor Rotterdam. Je kunt het hier bekijken:

Lees verder
30 december 2009

Kom met de SP proosten op een rood 2010!

Zondag 10 januari om 15.00 uur in Dizzy: het nieuwjaarsfeest van de SP. Met gratis champagne en muziek van Maghreb Mania; gnawa, chaabi, reggae, rock en jazz met Marokkaanse, Surinaamse, Braziliaanse, Canadese en Nederlandse roots. Kom ook!

Lees verder
29 december 2009

Rotterdam denkt terug aan Gaza, één jaar na de bommen

Met 1400 lichtjes, voor ieder dodelijk slachtoffer één, herdachten Rotterdammers en Vlaardingers de Israëlische aanvallen op Gaza op het Beursplein in Rotterdam. Precies een jaar nadat de eerste bommen vielen in een wreed offensief dat drie weken zou duren en veel burgerslachtoffers, waaronder een groot aantal kinderen zou eisen.

Lees verder
22 december 2009

Peiling Metro: SP derde partij van de stad

Als er nu raadsverkiezingen zouden worden gehouden, zou de SP vijf zetels in de gemeenteraad halen - twee meer dan nu. Dat blijkt uit een peiling die de gratis krant Metro vorige week hield onder haar lezerspanel. In de peiling wordt de SP met 10,3 procent de derde partij van de stad en laat de partij CDA, VVD, GroenLinks en D66 ver achter zich.

Lees verder
22 december 2009

Rotterdam herdenkt de bommenregen op Gaza

Vijftienhonderd Rotterdammers kwamen een jaar geleden samen op het Beursplein om uiting te geven aan hun woede en frustratie over de aanvallen van Israël op de Gazastrook. Veertienhonderd onschuldige mannen, vrouwen en kinderen vonden de dood in de bommenregen. Op 27 december, precies een jaar na de wreedheden, houdt Rotterdam voor Gaza van 17.00 tot 18.00 uur een wake op de trappen van het Beursgebouw.

Lees verder

Pagina's

U bent hier