h

Peiling Metro: SP derde partij van de stad

22 december 2009

Peiling Metro: SP derde partij van de stad

Als er nu raadsverkiezingen zouden worden gehouden, zou de SP vijf zetels in de gemeenteraad halen - twee meer dan nu. Dat blijkt uit een peiling die de gratis krant Metro vorige week hield onder haar lezerspanel. In de peiling wordt de SP met 10,3 procent de derde partij van de stad en laat de partij CDA, VVD, GroenLinks en D66 ver achter zich.

Het AD Rotterdams Dagblad peilde de SP in oktober nog op vier zetels. SP-lijsttrekker Leo de Kleijn reageerde daarom in Metro enthousiast: "Elke peiling krijgen we er een zetel bij en dat terwijl de campagne nog moet beginnen. De trend omhoog is goed: we willen uiteindelijk naar de negen zetels en dat moet lukken!"

Lees het artikel in Metro van 17 december

U bent hier