h

2010: Raadsverkiezingen

29 april 2010

Nieuwe college te rechts én met te veel wethouders

Het nieuwe college en het bijbehorende coalitieakkoord dat vanmiddag gepresenteerd werd, is veel rechtser dan nodig. Bovendien zal het nieuwe stadsbestuur uit te veel wethouders bestaan. Dat vindt de Rotterdamse SP-fractie. Het akkoord van PvdA, VVD, D66 en CDA biedt geen houvast voor Rotterdammers die het het hardst nodig hebben.

Lees verder
19 april 2010

SP in Charlois klaar voor deelname deelgemeentebestuur

Afgelopen weekend besloten de leden van de SP dat de partij in Charlois gaat deelnemen aan het dagelijks bestuur van de deelgemeente. Het coalitieakkoord met de PvdA, het CDA en de CU (in een gedoogrol) geeft de SP in Charlois voldoende ruimte om te werken aan een socialer Charlois.

Lees verder
1 april 2010

Coalitieadvies: niet over links

Gisteren presenteerde Pieter Winsemius de mogelijkheden tot het vormen van een nieuw college voor Rotterdam. De combinatie PvdA, D66, VVD en CDA verdient zijn voorkeur en dus gaan deze partijen als eerste coalitieonderhandelingen voeren. De SP had graag de samenwerking met de linkse partijen onderzocht.

Lees verder
19 maart 2010

Leo de Kleijn en Josine Strormann geïnstalleerd

Vanmorgen zijn - na een plechtig 'dat verklaar en beloof ik' - de twee SP-raadsleden geinstalleerd. Fractievoorzitter Leo de Kleijn en raadslid Josine Strormann zullen de komende vier jaar het SP-geluid in de Rotterdamse gemeenteraad laten horen.

Lees verder
18 maart 2010

Theo Coskun voorlopig niet terug in Rotterdamse gemeenteraad

Oud-fractievoorzitter Theo Coşkun keert voorlopig niet terug in de Rotterdamse gemeenteraad. Voor 3 maart stond hij op nummer 5 van de kandidatenlijst. Met een uitslag van 2 zetels gaat een plaats in de gemeenteraad aan hem voorbij. Vandaag werden de scheidend raadsleden officieel op het stadhuis uitgezwaaid.

Lees verder
18 maart 2010

SP: Herstemming niet nodig in Rotterdam

Woensdagavond debatteerde de gemeenteraad over het onderzoek naar de onrechtmatigheden tijdens de verkiezingen van 3 maart. De commissie die het onderzoek deed, concludeert dat er zeker dingen zijn gebeurd die niet door de beugel kunnen, maar niet op zo'n grote schaal dat hett van invloed zou zijn op de zetelverdeling. Daarom is opnieuw stemmen wettelijk niet nodig. De SP plaatste kanttekeningen bij het verloop van de verkiezingen, maar is het eens met de commissie dat een nieuwe gang naar de stembus niet nodig is.

Lees verder
4 maart 2010

Verlies in de stad, winst in Charlois

De SP verliest aan de Coolsingel 1 zetel en komt daarmee uit op 2 zetels voor de komende periode. De SP'ers in Charlois boekten winst: zij komen nieuw in de deelgemeenteraad met 2 zetels.

Lees verder
3 maart 2010

Campagne: De laatste uren in beeld

Ook nu de verkiezingen in volle gang zijn, en veel Rotterdammers hun stem al hebben uitgebracht, blijven SP'ers campagne voeren voor een warmer en socialer Rotterdam. Heeft u nog niet gestemd? Doe dat dan alsnog en kies voor een linkse warme lente in plaats van voor een kille en gure rechtse winter. Stem SP!

Lees verder
3 maart 2010

Jij, ik, wij... SP!

De straat op gaan is leuk. De SP doet het het hele jaar door, maar in campagnetijd nog wat vaker dan normaal. Om in gesprek te gaan met de Rotterdammer, om te horen wat er leeft. En als je dan toch in gesprek bent, dan kan je evengoed even gezellig samen op de foto.

Lees verder
3 maart 2010

Spandoeken door heel Rotterdam

Gisteren doken overal in Rotterdam spandoeken op met daarop leuzen die verwijzen naar de verschillende speerpunten uit het Rotterdamse SP-verkiezingsprogramma.

Lees verder

Pagina's

U bent hier