h

Spandoeken door heel Rotterdam

3 maart 2010

Spandoeken door heel Rotterdam

Gisteren doken overal in Rotterdam spandoeken op met daarop leuzen die verwijzen naar de verschillende speerpunten uit het Rotterdamse SP-verkiezingsprogramma.

Nu SP
Het is hoog tijd voor een nieuwe koers voor Rotterdam: een koers waarin de mensen centraal staan. Rotterdam kan veel menselijker en socialer.

spandoek

Stop de vertrutting!
Rotterdam vertrut. Het wordt er daardoor niet leuker op in de binnenstad. Rotterdam gaat te krampachtig om met sluitingstijden in de horeca en doet te moeilijk over vergunningen voor terrassen. Allemaal om het zogenaamde veiligheidsgevoel in de stad te bevorderen. Ook is er te weinig ruimte voor nieuwe culturele initiatieven en te weinig aandacht voor Rotterdamse kunstenaars en creatieven.

spandoek

Geen gezeik, iedereen rijk
De SP wil de lokale belastingen eerlijker, zodat gewone Rotterdammers 150 euro per jaar minder gaan betalen. De SP wil dat de gemeente voor 4000 banen zorgt: conciërges in buurthuizen, speeltuinbeheerders en jongerenwerkers. Nu worden mensen met een uitkering gedwongen werk te doen dat niet aansluit bij wat ze kunnen, en zonder daar salaris voor te krijgen. Dat helpt niet tegen armoede en ook niet tegen werkloosheid. Werk moet lonen. De steun voor minima maken we een stuk ruimer. Het openbaar vervoer wordt goedkoper voor jongeren en mensen met een laag inkomen.

Spandoek

Jij, Ik, Wij, SP
In Rotterdam wonen mensen uit alle hoeken van Nederland en uit alle windstreken van de wereld. Rotterdam heeft de kleurrijkste en jongste bevolking van Nederland. Volgens sommige politici is dat een probleem: volgens de SP niet. Het is niet erg dat mensen verschillend zijn: iedereen is gevormd door waar hij of zij vandaan komt en door wat iemand heeft meegemaakt. Die diversiteit is juist een verrijking voor Rotterdam.

Spandoek

Linkse lente of rechtse winter
De raadsverkiezingen gaan er niet over wie de grootste wordt: het gaat erom of er een linkse of een rechtse meerderheid komt. Als veel mensen thuisblijven, dreigt een rechtse winter: als de VVD en Leefbaar Rotterdam groot worden, wordt de stad minder sociaal. Wil je dat er een linkse lente aanbreekt en Rotterdam sociaal en warm wordt? Stem dan vandaag op de SP!

U bent hier