h

Leo de Kleijn en Josine Strormann geïnstalleerd

19 maart 2010

Leo de Kleijn en Josine Strormann geïnstalleerd

Vanmorgen zijn - na een plechtig 'dat verklaar en beloof ik' - de twee SP-raadsleden geinstalleerd. Fractievoorzitter Leo de Kleijn en raadslid Josine Strormann zullen de komende vier jaar het SP-geluid in de Rotterdamse gemeenteraad laten horen.

Bloemen en zoenen voor Leo de Kleijn en Josine Strormann

Bloemen en zoenen voor Leo de Kleijn en Josine Strormann

In zijn installatiespeech riep burgemeester Aboutaleb een ieder op niet alleen oppervlakkig naar mensen te kijken, maar je in ze te verdiepen, zodat je hun drijfveren leert kennen en hun handelen begrijpen. Hij citeerde daarbij voormalig SP-fractievoorzitter Theo Coskun, die gisteren vertrekkend nestor van de raad, Metin Celik toesprak. Coskun gaf toe dat 'ie als twintiger niet veel ophad met de politie. Toen ie echter tien jaar geleden in de raad werd geinstalleerd leerde hij daar Celik kennen én hem waarderen, ook in zijn positie als politieman.

Na dit weekend wordt bekend welke tijdelijke commissies er gevormd worden tot het nieuwe college er is en wie welk onderwerp voor z'n rekening gaat nemen.

Brigitte Melcherts en Leo Smits

Vorige week al zijn in Charlois Leo Smits en Brigitte Melcherts beedigd tot deelraadsleden voor de SP.

U bent hier