h

Nieuws uit 2023

30 november 2023

Pleurt op met je brug. Doe maar een tunnel!

Foto: SP Rotterdam

Pleurt op met je brug. Doe maar een tunnel! Mooie bewonersactie op 28 november met het Actieoverleg Oeververbinding. De gemeente en het Rijk willen een nieuwe autoweg over een brug door de stad van de Veranda in Feijenoord naar de Esch in Kralingen. De bewoners, gesteund door de SP en vele andere organisaties, hebben vandaag geprotesteerd voor het Stadhuis en gepleit voor een tramtunnel.

Lees verder
29 november 2023

Rotterdam geen podium voor wapenbeurzen!

Foto: SP

Vandaag en morgen vindt op Rotterdams grondgebied ‘NEDS 2023’ van de NIDV plaats. Meer dan 140 bedrijven hebben hun wapentuig uitgestald in de expositiehallen van ons AHOY. Al in eerdere jaren, waaronder laatst nog in 2021 stelde de SP dat het 'onbegrijpelijk en verwerpelijk is dat producenten van moordtuig een welkom onthaal krijgen in deze stad'. Theo Coskun van de SP-fractie heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders om te voorkomen dat Rotterdam een podium is voor wapenbeurzen.

Lees verder
27 oktober 2023

‘Tarwebuurt Openlucht Fototentoonstelling’ tegen sloop van de Tarwebuurt

Foto: SP Rotterdam

Bewoners van de met sloop bedreigde Tarwebuurt hebben vandaag een bijzondere openlucht fototentoonstelling geopend om de buurt te redden van sloop. In de Tarwebuurt staan karakteristieke huizen die volgens de bewoners niet gesloopt hoeven te worden. Bewoners hebben op drie locaties een permanente tentoonstelling gestart met verschillende foto’s van de buurt: van vroeger, van nu en van de toekomst. Bewoner Lia: ‘Onze Tarwebuurt goed aanschouwen zegt meer dan duizend woorden.’

Lees verder
23 oktober 2023

Mars tegen de Armoede

Foto: SP Rotterdam

De SP Rotterdam was op 22 oktober bij de Mars tegen de Armoede, georganiseerd door de FNV. Ieder mens moet kunnen voorzien in zijn of haar levensonderhoud.

Lees verder
18 oktober 2023

Sta op voor de Vrede

Foto: SP

Theo Coskun: 'Donderdag 12 oktober begon ik met een citaat van Spinoza in de gemeenteraad van Rotterdam om op te roepen tot tolerantie in de stad. Verdraagzaamheid tegenover anders denkenden, geheel in de geest van onze Rotterdamse Erasmus, onze Rotterdamse Pierre Bayle en onze grote filosoof Spinoza.'

Lees verder
14 oktober 2023

Crooswijkers en Kralingers samen één tegen tweedeling

Foto: SP Rotterdam

Op vrijdag 13 oktober zijn SP-kamerlid Jimmy Dijk en kassamedewerker Jeremy van den Berg in gesprek gegaan met Rotterdammers uit Kralingen en Crooswijk. Dijk en Van den Berg zijn initiatiefnemers van het manifest ‘Eén tegen Tweedeling: voor solidariteit en bestaanszekerheid’. Rotterdam is een stad waar de tweedeling groot is en vele mensen geen bestaanszekerheid kennen. Uit onderzoek blijkt dat Rotterdammers in Oud-Crooswijk gemiddeld 5 jaar eerder dood gaan dan Rotterdammers in Kralingen-Oost. SP-kamerlid Jimmy Dijk: “In tien minuten tijd daalt de levensverwachting met 5 jaar. Dit wordt veroorzaakt door sociaal economische verschillen. Onacceptabel!” Om ‘één tegen tweedeling’ kracht bij te zetten kregen steunbetuigers een speciale scheurflyer.

Lees verder

Pagina's

U bent hier