h

Nieuws uit 2023

29 december 2023

Feestelijke bijeenkomst in de Tarwebuurt tegen sloop

Foto: SP Rotterdam

Op vrijdagmiddag 5 januari 15:00 komen bewoners samen in de Tarwebuurt. Onder het genot van koffie, thee en een oliebol vieren we het nieuwe jaar en nog vele jaren Tarwebuurt. Bewoners verzetten zich al een tijdje tegen de onnodige sloopplannen. In januari 2024 besluit woningcorporatie Woonstad of er gesloopt gaat worden in de Tarwebuurt. De bewoners gaan aan Woonstad de beste wensen overbrengen voor een mooi begin van het nieuwe jaar zonder sloop. 

Lees verder
13 december 2023

Succesvolle strijd tegen sloop in Hoek van Holland

Foto: SP Rotterdam

Succesvolle strijd tegen sloop in Hoek van Holland. Actievoeren loont!
Woningbouwvereniging Hoek van Holland ziet definitief af van de plannen voor het slopen van twintig woningen aan de Van Spilbergenstraat en De Cordespad.

Lees verder
30 november 2023

Pleurt op met je brug. Doe maar een tunnel!

Foto: SP Rotterdam

Pleurt op met je brug. Doe maar een tunnel! Mooie bewonersactie op 28 november met het Actieoverleg Oeververbinding. De gemeente en het Rijk willen een nieuwe autoweg over een brug door de stad van de Veranda in Feijenoord naar de Esch in Kralingen. De bewoners, gesteund door de SP en vele andere organisaties, hebben vandaag geprotesteerd voor het Stadhuis en gepleit voor een tramtunnel.

Lees verder
29 november 2023

Rotterdam geen podium voor wapenbeurzen!

Foto: SP

Vandaag en morgen vindt op Rotterdams grondgebied ‘NEDS 2023’ van de NIDV plaats. Meer dan 140 bedrijven hebben hun wapentuig uitgestald in de expositiehallen van ons AHOY. Al in eerdere jaren, waaronder laatst nog in 2021 stelde de SP dat het 'onbegrijpelijk en verwerpelijk is dat producenten van moordtuig een welkom onthaal krijgen in deze stad'. Theo Coskun van de SP-fractie heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders om te voorkomen dat Rotterdam een podium is voor wapenbeurzen.

Lees verder
27 oktober 2023

‘Tarwebuurt Openlucht Fototentoonstelling’ tegen sloop van de Tarwebuurt

Foto: SP Rotterdam

Bewoners van de met sloop bedreigde Tarwebuurt hebben vandaag een bijzondere openlucht fototentoonstelling geopend om de buurt te redden van sloop. In de Tarwebuurt staan karakteristieke huizen die volgens de bewoners niet gesloopt hoeven te worden. Bewoners hebben op drie locaties een permanente tentoonstelling gestart met verschillende foto’s van de buurt: van vroeger, van nu en van de toekomst. Bewoner Lia: ‘Onze Tarwebuurt goed aanschouwen zegt meer dan duizend woorden.’

Lees verder
23 oktober 2023

Mars tegen de Armoede

Foto: SP Rotterdam

De SP Rotterdam was op 22 oktober bij de Mars tegen de Armoede, georganiseerd door de FNV. Ieder mens moet kunnen voorzien in zijn of haar levensonderhoud.

Lees verder

Pagina's

U bent hier