h

Feestelijke bijeenkomst in de Tarwebuurt tegen sloop

29 december 2023

Feestelijke bijeenkomst in de Tarwebuurt tegen sloop

Foto: SP Rotterdam

Op vrijdagmiddag 5 januari 15:00 komen bewoners samen in de Tarwebuurt. Onder het genot van koffie, thee en een oliebol vieren we het nieuwe jaar en nog vele jaren Tarwebuurt. Bewoners verzetten zich al een tijdje tegen de onnodige sloopplannen. In januari 2024 besluit woningcorporatie Woonstad of er gesloopt gaat worden in de Tarwebuurt. De bewoners gaan aan Woonstad de beste wensen overbrengen voor een mooi begin van het nieuwe jaar zonder sloop. 

Tarwebuurters hebben in oktober een permanente foto-expositie gelanceerd in de buurt om het rijke verleden, heden en toekomst van de Tarwebuurt te laten zien. De woningen in de straten Blankenburgstraat, Zwartewaalstraat en de Stoppelstraat moeten wat de bewoners betreft meteen van de slooplijst afgehaald worden.

De SP organiseert samen met bewoners een feestelijke bijeenkomst op vrijdagmiddag 5 januari 2023 om 15:00. We verzamelen ons bij het parkje bij de Zwartewaalstraat.

Na de feestelijke bijeenkomst gaan bewoners gezamenlijk naar Woonstad Rotterdam toe om nieuwjaarswensen over te brengen. Woonstad kan nog besluiten de Tarwebuurt niet te slopen.

Emin Basoglu van de SP-fractie: ‘Bezopen om de Tarwebuurt zomaar te slopen. Een dorpse buurt waar bewoners trots op zijn. De Tarwebuurt is een buurt met een rijke geschiedenis: omisbaar onderdeel van onze stad Rotterdam. Woonstad kan in januari de juiste beslissing nemen voor deze bewoners en voor Rotterdam.’

Update: De bewoners hebben tijdens de bijeenkomst van 5 januari aan woningcorporatie Woonstad de beste wensen overgebracht. Goed dat Woonstad naar de feestelijke bijeenkomst is gekomen en de wensen van bewoners in ontvangst heeft genomen. Woonstad kan met deze wensen in januari de juiste beslissing nemen voor deze bewoners en voor Rotterdam

Reactie toevoegen

U bent hier