h

Pleurt op met je brug. Doe maar een tunnel!

30 november 2023

Pleurt op met je brug. Doe maar een tunnel!

Foto: SP Rotterdam

Pleurt op met je brug. Doe maar een tunnel! Mooie bewonersactie op 28 november met het Actieoverleg Oeververbinding. De gemeente en het Rijk willen een nieuwe autoweg over een brug door de stad van de Veranda in Feijenoord naar de Esch in Kralingen. De bewoners, gesteund door de SP en vele andere organisaties, hebben vandaag geprotesteerd voor het Stadhuis en gepleit voor een tramtunnel.

Er is vandaag een straattheater georganiseerd, de petitie is overhandigd en bewoners hebben de gemeenteraad toegesproken. Met een tunnel kan de natuur (en de volkstuinen) behouden blijven. Natuurgebied de Esch verdwijnt namelijk als er een brug komt. Het verzet tegen het ondoordacht Oostflank plan en de ongewenste brug gaat door!

Tijdens de commissievergadering van 6 december wordt het onderwerp Oostflank verder besproken. Bekijk onderstaand filmpje voor de inbreng van de SP vorige maand tijdens de bespreking over de concept plannen voor de Oostflank:

Fractievoorzitter Theo Coskun tijdens de vergadering van 6 december over de omgevinsvisie Oostflank en de plannen voor een derde stadsbrug: 'Wie is hier nou de baas? Wij weten toch wat het beste is voor de stad? Dat is een tunnel.'

Just Hovens Greve van de SP-fractie hierover: 'Een autobrug brengt meerdere complicaties met zich mee. Rotterdammers willen geen autobrug die niets toevoegt. We willen een tramtunnel.'

Emin Basoglu van de SP-fractie: 'Waarom moeten er zoveel stukken waardevol natuur verdwijnen waaronder een stuk van de Eschpolder en de volkstuinen? Weg met die brug en weg met de eenzijdige visie op de Oostflank. Op naar een sociale visie op de Oostflank.'

Bekijk het filmpje:

Reactie toevoegen

U bent hier