h

Nieuws uit 2017

21 december 2017

SP blij met eerste stappen voor regulering toeristisch verhuur

In oktober diende SP-raadslid Burak Yildiz in de Rotterdamse raad een voorstel in om toeristisch verhuur zoals via Airbnb te reguleren. Vandaag werd bekend dat de gemeente bijna alle voorstellen overneemt. Zo komt er een maximum aantal dagen dat een woning verhuurd mag worden en mag een verhuurder niet meerdere woningen aanbieden voor toeristisch verhuur.

Lees verder
18 december 2017

SP presenteert actieplan voor Rotterdam – op basis van vertrouwen

Foto: SP

Vandaag presenteert de SP haar actieplan voor Rotterdam. De partij gaat voor een sociale, duurzame, diverse stad. Het verkiezingsprogramma is dan ook een trendbreuk met hoe het stadsbestuur nu omgaat met haar burgers. Lijsttrekker Leo de Kleijn: 'De afgelopen jaren heeft het stadsbestuur zich meer druk gemaakt over het centrum en of daar wel genoeg toeristen naar toe komen dan om al die andere Rotterdammers die in de wijken daar omheen wonen: die andere 99 procent. In plaats van zich te bekommeren of iedereen in onze stad wel kan meekomen en rondkomen, worden mensen met minder inkomen weggezet als crimineel of de stad uitgejaagd door hun huis te slopen. Wij gooien dat roer om: wij zorgen voor perspectief op werk en toekomst.'

Lees verder
11 december 2017

SP samen met huurders in actie tegen schimmelhuizen

Foto: SP

De SP slaat landelijk en lokaal de handen ineen voor gezonde en goed onderhouden huurwoningen. Tweede Kamerlid Sandra Beckerman wil dat huurders een afdwingbaar recht krijgen zodat schimmel wordt aangepakt. Daarnaast zal ze in de Tweede Kamer pleiten voor een landelijk actieplan tegen schimmelwoningen. Op tientallen plaatsen in ons land komen huurders al in opstand tegen ongezonde woningen, gesteund door de SP. Ook in Rotterdam hebben veel huurders last van schimmel in hun huizen.

Lees verder
6 december 2017

Discussieavond: Hoe stoppen we GenX?

Foto: Joshua Vasilda

Donderdag 14 december organiseert de SP een discussieavond over de risico’s van de chemische industrie voor de leefomgeving. SP-Tweede Kamerlid Cem Lacin gaat in gesprek met bewoners en deskundigen. Wat zijn de gevolgen van de lozing van GenX voor de omgeving en de gezondheid? Welke stoffen worden er nog meer aangetroffen in het drinkwater en hoe kan dit milieuprobleem worden opgelost?

Lees verder
5 december 2017

SP: betaal salarissen stakende leraren door

De Rotterdamse leraren die op 12 december gaan staken voor meer salaris en minder werkdruk worden niet doorbetaald. Dat maakten de Rotterdamse schoolbesturen vorige week bekend. De SP vindt het schandalig dat op deze manier leraren worden ontmoedigd om voor hun rechten op te komen.
Update: soms komt het goede nieuws sneller dan gedacht. De leraren krijgen alsnog doorbetaald. We hebben het debatverzoek ingetrokken.

Lees verder
4 december 2017

Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt in de race voor Rooie Reusprijs 2018

Foto: Stichting ROS

De twee drijvende krachten achter het Rotterdams Ongedocumenteerden Steunpunt (ROS), Conny van den Broek en Theo Miltenburg zijn genomineerd voor de Rooie Reusprijs 2018.
Update: De Groninger Bodembeweging - de organisatie die mensen ondersteunt die slachtoffer zijn van de aardbevingen als gevolg van de gaswinning in Groningen - won uiteindelijk de prijs. Van harte!

Lees verder

Pagina's

U bent hier