h

SP wil regelgeving tegen overlast toeristisch verhuur woningen

12 oktober 2017

SP wil regelgeving tegen overlast toeristisch verhuur woningen

Foto: Michiel Knoops

Een half uur na zijn installatie diende het kersverse SP-raadslid Burak Yildiz meteen een initiatiefvoorstel in met een pakket maatregelen rond toeristisch verhuur. De maatregelen zorgen voor voldoende slagkracht om misstanden en overlast rond toeristisch verhuur in Rotterdam in kaart te brengen en te bestrijden om zo Amsterdamse praktijken te voorkomen.

Een meldingsplicht, een negental voorwaarden met strikte handhaving op overtredingen en een verbod op het aanbieden van meerdere woningen door één verhuurder. Het aantal overnachtingen in Rotterdam stijgt rap en met deze set aan maatregelen wil de SP de overlast zoals Amsterdam die al kent te voorkomen. SP-raadslid Yildiz “Regeren is vooruitzien. In andere toeristische steden zoals Amsterdam is er al veel overlast en zijn er veel misstanden rond toeristisch verhuur. Rotterdam wil ook meer toeristen trekken, laten we daarom niet wachten tot het te laat is en de overlast voor Rotterdamse bewoners de spuigaten uitloopt, maar nu alvast een aantal afspraken maken.”

Burak Yildiz neemt de raadszetel in van Querien Velter. Hij zit samen met Leo de Kleijn in de raadscommissies BWB (huisvesting) en VOF (veiligheid).

Het initiatiefvoorstel kunt u terugvinden in de bijlage.

U bent hier