h

Querien Velter verlaat Rotterdamse gemeenteraad

25 september 2017

Querien Velter verlaat Rotterdamse gemeenteraad

Foto: Diederik Olders/SP

Op 12 oktober legt Querien Velter haar functie als raadslid voor de SP neer. De werkzaamheden voor haar groeiende eigen bedrijf zijn in de praktijk steeds lastiger te combineren met het raadswerk.

Querien Velter was lid van de gemeenteraad voor de SP sinds 2014. In de commissie Bouwen Wonen Buitenruimte zette ze zich met hart en ziel in voor betaalbare huisvesting voor Rotterdammers. Buiten de raad deed ze dat ook: onder haar leiding werden de dikke tienduizend handtekeningen opgehaald die nodig waren om een referendum over de Woonvisie te houden. Velter: 'Door de lage opkomst toen kan het stadsbestuur nu voorlopig doorgaan met slopen van betaalbare woningen. Maar het referendum en de uitslag, 72 procent tegen, hebben wel laten zien dat veel Rotterdammers betaalbare huisvesting voor iedereen een belangrijk thema vinden.'
Voor haar inzet voor de campagne voor het Woonreferendum ontving Velter in de zomer van 2016 van de afdeling de Rode Veer.

Velter vindt het in de praktijk steeds lastiger om de groeiende werkzaamheden voor haar bedrijf 'BLOOM your message' te combineren met het werk in en buiten de raad. Daarnaast is zij op zoek naar een betaalbare woning voor haarzelf en haar vriend. 'Die liggen in Rotterdam niet voor het oprapen. Vandaar dat onze zoektocht ons naar elders in de regio voert.'

Burak Yildiz neemt vanaf 12 oktober de zetel van Querien Velter over.

U bent hier