h

Solidariteitswake voor Aleppo in Rotterdam

15 december 2016

Solidariteitswake voor Aleppo in Rotterdam

Foto: SP

Platform 'Rotterdam verwelkomt vluchtelingen' wil gehoor geven aan de oproep de burgers in Aleppo niet te vergeten. Dit doet het platform samen met Rotterdamse burgers. Dat gebeurt in de vorm van een Solidariteitswake voor Aleppo, dat aanstaande vrijdag 16 december om 20.00 uur plaats vindt op het wel zeer symbolische Plein 1940,  bij het beeld van De Verwoeste stad (Zadkine).

De wereld is getuige van de gruwelijkheden in Aleppo, burgers lijken niet meer mee te tellen. Sinds 2011 woedt er een alles ontwrichtende oorlog waarbij meer dan 280.000 doden zijn gevallen en 13,5 miljoen Syriërs afhankelijk zijn van humanitaire hulp. Europa, Nederland en Rotterdam moeten meer doen om deze mensen te helpen. Het platform pleit ook voor goede opvang en beleid om vluchtelingen ruimhartig welkom te heten. Rotterdammers worden opgeroepen deel te nemen aan de wake voor Aleppo en kaarsen mee te nemen.

Sprekers: Iman Azzedine Karrat en Fokje Wierdsma, Pastoraat Oude Wijken 
Dichters voor Vrede dragen voor
Syrische muziek

De SP Rotterdam maakt onderdeel uit van het Platform Rotterdam verwelkomt vluchtelingen.

 

U bent hier