h

Veel steun voor thuiszorg op Visserijmarkt

16 december 2012

Veel steun voor thuiszorg op Visserijmarkt

Afgelopen zaterdag was de SP aanwezig op de markt op het Grote Visserijplein om handtekeningen op te halen voor het behoud van de thuiszorg. De steun voor de dames van de thuiszorg en hun cliënten was groot. Vrijwil iedereen tekende petitie. Veel bezoekers van de markt ondervinden zelf wat de gevolgen zijn van de bezuinigingen van het kabinet op de zorg; de zorg voor hun familieleden en vrienden verschraalt of hun banen als thuishulp staan op de tocht.

Ook werden marktbezoekers gewezen op het door de SP Rotterdam opgerichte meldpunt thuiszorg waar medewerkers en gebruikers van huishoudelijke zorg hun ervaringen en klachten kenbaar kunnen maken. Wilt u een klacht melden, dan kan dat hier.

In Rotterdam moet de komende jaren 5 miljoen euro bezuinigd worden op de thuiszorg. Dat betekent dat er gesneden gaat worden in het aantal uren zorg dat mensen krijgen en dat er veel banen zullen verdwijnen in de thuiszorg. Bij thuiszorgorganisate Faveo zijn al 600 mensen ontslagen. Door de openbare aanbesteding zullen veel mensen hun vaste thuishulp verliezen en zal ook bezuinigd worden op de salarissen thuiszorgmedewerkers.

Zaterdag 22 december staat de SP Rotterdam vanaf 11 uur op de centrummarkt om handtekeningen op te halen. Wil je meehelpen? Neem dan contact op met Ineke Palm (ipalm@sp.nl).

Op 4 februari zal er een landelijke demonstratie plaatsvinden voor behoud van de thuiszorg. Meer informatie verschijnt binnenkort hier

Melpunt thuiszorg
Website 'Wij zijn de thuiszorg'
Website 'Strijd voor thuiszorg

U bent hier