h

Zat van Zadkine

12 december 2012

Zat van Zadkine

Rood logoStudenten van het ROC Zadkine zijn het zat! Vaak hebben ze te maken met misstanden op hun school; structureel uitval van lessen, te weinig docenten, onvoldoende ruimte, een te kort aan middelen en slechte communicatie. ROOD, jong in de SP, luidde daarom met een rapport de noodklok bij de Rotterdamse commissie van onderwijs (JOCS).

Zat van Zadkine

In oktober maakte Zadkine bekend dit jaar, net als in 2011, een verlies van vele miljoenen te leiden. Door dit miljoenentekort moet de mbo-school 150 extra voltijdbanen schrappen en honderdduizend vierkante meter aan gebouwen verkopen. Maar volgens het bestuur zou het onderwijs zo veel mogelijk worden ontzien.
Dit laatste lijkt nu absoluut niet het geval te zijn. Tom Weerdmeester van ROOD-Rotterdam: ''Het lijkt alsof Zadkine er alles aan doet om juist te bezuinigen op het onderwijs. Studenten worden zo veel mogelijk op 1 locatie ‘gepropt’. Soms zo erg dat er les moet worden gegeven in de centrale hal.''

Volgens sommige studenten moet je blij zijn als je überhaupt les krijgt, veel leerlingen kampen met uitval van lessen en vakken en zijn bang dat ze op deze manier niet op tijd hun studie kunnen afronden.
'Zadkine is het slachtoffer geworden van slecht management. Docenten en leerlingen moeten hier niet de dupe van worden' aldus Tom Weerdmeester. Luister naar het verhaal van Tom en de reactie van Zadkine op RTV Rijnmond.

ROOD Rotterdam bezocht afgelopen maanden, na eerdere signalen van misstanden, intensief diverse locaties van ROC Zadkine. Studenten deelden hun ervaringen. De uitkomst was schokkend.
Daarom bood ROOD vandaag de commissie JOCS het sfeerrapport 'Zat van Zadkine' aan, in de hoop dat de gemeente Rotterdam snel stappen gaat ondernemen.
Lees het volledige rapport hier.

Het rapport is pas de eerste stap. ROOD zal doorgaan met strijden voor oplossingen bij het ROC Zadkine!
Heb je een vraag, een klacht over bezuinigingen op jou school of wil je mee helpen het onderwijs te verbeteren?
Mail dan naar: roodrotterdam@sp.nl

Investeer in onderwijs, niet in gebouwen!

U bent hier