h

SP Rotterdam dient vragen in over sluiting Speeltuin Wielewaal

29 november 2019

SP Rotterdam dient vragen in over sluiting Speeltuin Wielewaal

Foto: Querien

Onlangs vernam de Rotterdamse SP fractie het nieuws dat de jaarlijkse subsidie vanuit Sport en Cultuur voor de Speeltuin Wielewaal is stopgezet met het oog op de aanstaande herontwikkeling. Het stoppen van deze subsidie is voor de gemeente Rotterdam reden om de bruikleenovereenkomst met de Speeltuin Wielewaal niet te verlengen. Hiermee houdt per 31 december 2019 de speeltuin feitelijk op te bestaan. De Rotterdamse SP fractie heeft inmiddels vragen ingediend bij wethouder Bas Kurvers.

Dat de Speeltuin wordt gesloten verrast de SP, met name omdat in het convenant tussen gemeente, de woningcorporatie en de bewoners op pagina 3 punt 3 afgesproken is dat de Wielewaal een locatie nodig heeft voor alle buurtactiviteiten zolang de herstructurering nog niet voltooid is. Na het afbranden van de Buurtpost is de Speeltuin de nog enige overgebleven locatie die voldoet aan deze afspraak. De Wielewaal is overduidelijk nog niet voltooid. Daarnaast is duidelijk dat op grond van het milieurapport de locatie van de speeltuin niet gebruikt mag en kan worden voor nieuwbouw.

De Speeltuin is bovendien niet alleen een speelplaats, maar ook een belangrijke spil in de sociale cohesie in de wijk. Deze sluiting heeft ingrijpende gevolgen voor de wijk. Dat de impact van sluiting verder gaat dan slechts het ontbreken van een speelplek is evident, de SP kijkt uit naar de antwoorden van de wethouder.

U bent hier