h

Fazantstraat/Vogelbuurt bulldozert sloopplan Kurvers naar de gallemiezen

15 december 2020

Fazantstraat/Vogelbuurt bulldozert sloopplan Kurvers naar de gallemiezen

Foto: SP Rotterdam

De sloop van 216 woningen in de Fazantstraat en de Vogelbuurt is van de baan na protesten van bewoners. Morgen gaat de gemeenteraad verder praten over alternatieven in samenspraak met bewoners. De Rotterdamse woonvisie deugt niet. Langzaam maar zeker komen andere partijen er achter dat de sloopwoede van dit college schadelijk is voor Rotterdam. De bewoners van de Vogelbuurt zijn in opstand gekomen en hebben strijdvaardig protest gevoerd. Gefeliciteerd aan de bewoners van de Fazantstraat en de Vogelbuurt.

De SP was al vanaf het begin tegen de voorgenomen plannen van het college met de Fazantstraat. Op 7 oktober riepen we al om een plan B met inspraak van de huidige bewoners. Op 9 oktober lanceerde de SP een enquête om te peilen of bewoners blij zijn met de woning en buurt. De uitslag sprak boekdelen: 99% van de bewoners zijn gewoon blij met de Fazantstraat en de Vogelbuurt.

Op 1 november ging de SP samen met Menno Janssen langs bij de Fazantstraat. Op coronaproof wijze kwamen er toen meer dan 40 bewoners bij elkaar. Daarna zijn deze bijeenkomsten bijna wekelijks vervolgd en zijn de bewoners geïnformeerd en georganiseerd om in verzet te komen. Onder andere de posters en de ondersteuningsformulieren voor de bewonerscommissie zijn tijdens deze bijeenkomsten door de bewoners uitgedeeld aan buurtbewoners. Op 9 december hebben 18 bewoners ingesproken en allen waren tegen de plannen.

Met succes: dit sloopplan is nu van tafel en er is eindelijk naar de bewoners geluisterd. Voor en met de bewoners moet een buurt worden verbeterd als dat nodig is. En niet de bewoners wegjagen. Bewoners van de Fazantstraat en de Vogelbuurt hebben dit mooi laten zien.

De plannen zijn nog niet 100 procent van tafel dus we moeten volhouden. Op woensdag 16 december wordt er in de commissie verder over gepraat en donderdag wordt er definitief erover gestemd. De SP blijft de bewoners verder ondersteunen.

U bent hier