h

Fazantstraat Slopen? Echnie!

9 oktober 2020

Fazantstraat Slopen? Echnie!

Foto: SP

Het stadsbestuur heeft onlangs aangekondigd de Fazantstraat in Carnisse te willen slopen. 267 woningen en 8 bedrijfsruimten moeten van het stadsbestuur tegen de vlakte. De SP is samen met bewoners begonnen met een actie. Vindt u slopen ook bezopen? Vul hier het formulier in.

Onlangs kregen wij te horen dat VVD-wethouder Bas Kurvers de Fazantstraat wil slopen. Een typische straat in Rotterdam met nog relatief betaalbare koop- en huurprijzen en vlakbij het mooie Zuiderpark, winkelcentrum en station Zuidplein en het vernieuwde zwembad en theater Zuidplein. Plannen om zo’n 200 woningen te slopen en zo’n 120 samen te voegen. Net als bij alle andere plannen worden bewoners overvallen.

Kurvers dringt in de gemeenteraad aan om de Wet voorkeursrecht gemeenten toe te passen. Dat is oorspronkelijk bedoeld om speculanten buiten te houden maar deze VVD’er misbruikt dit recht om de bewoners van de Fazantstraat af te schepen met een opkoopbedrag waarvoor je niets terug kan kopen in Rotterdam. Want de koop- en huurprijzen schieten in Rotterdam de laatste jaren de hemel in.

Foto: SP Rotterdam

Waarom rampzalige sloop- en renovatieplannen in Rotterdam

Omdat Kurvers liever mensen in Rotterdam ziet wonen die een hypotheek van 500.000 euro in een namiddag kunnen regelen dan Rotterdammers die dat niet kunnen. Hij vindt de bewoners van de Fazantstraat te arm voor Rotterdam.

In Rotterdam zijn sinds 2004 al 30.000 betaalbare woningen gesloopt. Maar Kurvers wil nog meer. Hij is als een rupsje nooitgenoeg bezig met een rampzalig plan om in Rotterdam nog eens 12.000 goede en betaalbare woningen te slopen. Je houdt het niet voor mogelijk! In een tijd dat er zoveel woningen tekort zijn. Zeker betaalbare woningen. Waar gaan onze kinderen wonen of de lerares of de brandweerman?

Vindt u slopen ook bezopen? Vul hier het formulier in.

 

U bent hier