h

Sociale Dienst in de wijk

18 december 2014

Sociale Dienst in de wijk

Een jarenlange wens van de Rotterdamse SP fractie is uitgekomen. De gemeenteraad van Rotterdam heeft een SP-motie aangenomen waardoor klantmanagers van de Sociale Dienst in de wijken moeten werken en daar moeten samenwerken met bestaande instanties zoals de kredietbank, maatschappelijk werk en WMO medewerkers.

In de gebieden Delfshaven, Charlois en Hoogvliet wordt een pilot gestart om de werkzaamheden van dienst Werk en Inkomen ook daar plaats te laten vinden. “Door medewerkers van de dienst Werk en Inkomen een paar uur per week de wijken in te sturen, kan de samenwerking met bestaande instanties op wijkniveau, zoals de wijkteams en de Vraagwijzers, sterk verbeteren.”, aldus SP-raadslid Josine Strörmann. De SP kreeg eindelijk, na jaren wachten en eindeloos veel voorstellen, brede steun uit de raad.

U bent hier