h

Ledenvergadering: meer durven, meer doen

19 december 2014

Ledenvergadering: meer durven, meer doen

Foto: SP

Hoe zorgen we dat niemand meer om de SP heen kan, zodat we Rotterdam en Nederland echt socialer kunnen maken? Daarover ging het gisteren op de laatste ledenvergadering van 2014. De leden bespraken in groepen het afdelingsplan voor de komende twee jaar.

"Om Rotterdam te kunnen veranderen moet de SP in Rotterdam verder groeien", vertelt de nieuwe afdelingsvoorzitter Kevin Levie. "We willen de partij blijven die het beste weet wat de problemen zijn in Rotterdam, en daar ook wat mee dóet. Dus hebben we meer actieve leden op alle niveaus in de afdeling nodig, willen we het liefst actieve groepen in iedere wijk, en gaan we met scholings- en discussie-avonden zo veel mogelijk mensen betrekken bij wat we doen."

Inhoudelijk gaat de afdeling de komende tijd aan de slag met 'Er is genoeg voor iedereen', voor eerlijk delen; voor goede zorg en betaalbare energiezuinige huurwoningen; en met wijkvoorzieningen, milieu en diversiteit. In het afdelingsplan, dat leden kunnen opvragen via een mail aan rotterdam@sp.nl, worden de plannen voor acties, fractie, vrijwilligersbeleid, scholingen, kerngroepen en gebiedscommissies verder uitgewerkt.

"We gaan scherpe alternatieven neerzetten voor het beleid van dit stadsbestuur en deze regering", zegt Kevin. "We komen de komende tijd met veel acties en voorstellen voor het aanpakken van ongelijkheid, werkloosheid en armoede. Maar we werken bijvoorbeeld ook aan een onderzoek en voorstellen die de toon gaan zetten rond diversiteit, migratie en racisme. Rotterdam gaat veel van ons horen in 2015!"

Wil je meehelpen de SP in Rotterdam groter en sterker te maken? Stuur dan een e-mail naar rotterdam@sp.nl.

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP

U bent hier