h

Rotterdam brengt licht in Gaza

10 december 2015

Rotterdam brengt licht in Gaza

Met een gift groot € 15.000 van Rotterdam voor Gaza heeft het Dar Essalam ziekenhuis zijn eerste zonnepanelen geplaatst op het gebouw. De eerste fase van een ambitieus zonnecollectoren project,vlakbij het Palestijnse vluchtelingenkamp in Khan Younis.  Om zo niet meer afhankelijk te zijn van de falende elektriciteitsvoorziening of de peperdure diesel aggregaten. De SP-Rotterdam is een van de initiatiefnemers van Rotterdam voor Gaza.

Zonnepanelen zijn voor het ziekenhuis niet alleen om milieuredenen zeer gewenst; zij zijn bittere noodzaak daar waar de elektriciteitscentrale na de Israëlische bombardementen van vorig jaar hooguit 8 uur per dag stroom levert.

Foto: SP

Rotterdam voor Gaza, een platform van Rotterdamse maatschappelijke organisaties, kerken en politieke partijen, heeft zich in de afgelopen maanden vol ingezet om Licht voor Gaza te realiseren. Op bijeenkomsten, bij collectes en via de Rotterdam voor Gaza website liet de Rotterdamse bevolking zich van haar beste zijde zien.

Het succesvolle project is voor de in ´Rotterdam voor Gaza´ verenigde organisaties een sterke stimulans om door te gaan; en in het nieuwe jaar ook een tweede fase te realiseren. 

U bent hier